Tour de France 2019 – Etappe 16 van Nîmes naar Nîmes

maandag 29 oktober 2018 om 15:34

Tour de France 2019, Etappe 16, Nîmes – Nîmes, 178 km

De zestiende etappe van de Tour de France 2019 is een overgangsetappe, maar toch ook weer niet. Normaliter is een overgangsrit er een die de koers van oost naar west brengt, of van zuid naar noord. Maar op de dag na de tweede rustdag rijden de renners een rondje. Start en finish zijn in Nîmes.

Onderweg liggen enkele heuveltjes, maar het lijkt – ondanks een klimmetje van 2,6 kilometer aan 4% op 15 kilometer van de streep – wel een kans voor de sprinters. Dat is hoog nodig ook, want hierna gaan drie Alpenritten zorgden voor de laatste schifting in het klassement. Zondag is dan weer de kans in Parijs.

Nîmes was in 2014 nog de organisator van een aankomst. De massasprint aldaar werd gewonnen door Alexander Kristoff, maar het was alles behalve een sinecure dat hier gesprint ging worden. Door hoosbuien in de finale bleken vroege vluchters Jack Bauer en Martin Elmiger de uitdagers van de rappe mannen. Pas 10 meter voor de finish werd Bauer ingehaald door de Noor. Bekijk hieronder de laatste acht kilometer van die bewuste etappe. En denk dan nog even aan Jack Bauer.

Dit artikel delen: