Deze toertochten staan er in april op het programma
foto: VisitBrabant

Deze toertochten staan er in april op het programma

Fietstoerisme Het wielervoorjaar is nu echt begonnen, en dat is te merken aan de hoeveelheid leuke fietstoertochten die voor aankomende maand op het programma staan! WielerFlits zet een handjevol toertochten op een rij die een bezoek waard zijn in april.

Zaterdag 6 april – Veenendaal-Veenendaal
De eerste zaterdag van april wordt de toertocht van Veenendaal-Veenendaal verreden, een echte klassieker. De routemeesters van wielervereniging AXA-Valleirenners hebben dit jaar twee verschillende parcoursen uitgetekend. De deelnemers kunnen kiezen uit een 110 en 140 kilometer lange fietsroute. Beide routes trekken over de Utrechtse heuvelrug, passeren verschillende slingerdijken en keren via de Veluwe en Arnhem en weer terug naar Veenendaal.

Klik hier voor meer informatie over Veenendaal-Veenendaal

Zondag 14 april – Gran Fondo Hanze
Op veertien april wordt de vijfde editie van de Gran Fondo Hanze georganiseerd. De toertocht volgt de route langs de voormalige Hanzesteden Zwolle, Zutphen, Deventer, Hattem en Doesburg. Deelnemers hebben de keuze uit drie verschillende afstanden. Deze 80, 100 en 120 kilometer lange routes leiden je over hoge rivierdijken en langs bosrijke landgoederen van en naar Zwolle.

Klik hier voor meer informatie over Gran Fondo Hanze

Zaterdag 20 april – Grenspalenklassieker Brabantse Wal
Op zaterdag twintig april brengt de Grenspalenklassieker Brabantse Wal je langs bekende en onbekende grenspalen in Brabant en Zeeland. De routes bevatten alle elementen die een voorjaarstoertocht zou moeten hebben. In de 90, 120 en 150 kilometer lange routes zijn namelijk meerdere kasseistroken en gravelwegen opgenomen. Het stukje Oesterdam in de tocht zorgt ervoor dat deelnemers zich begeven op de bekende trainingswegen van wereldkampioen Mathieu van der Poel.

Klik hier voor meer informatie over Grenspalenklassieker Brabantse Wal

Bram Tankink is één van de organisatoren van de Grenspalenklassieker – foto: Raymond Kerckhoffs

Zaterdag 20 april 2024 – Ronde van Noord-Holland
Fietsliefhebbers kunnen op 20 april ook kiezen voor een tocht door Noord-Holland. De 50e editie van de Ronde van Noord-Holland wordt namelijk ook op deze zaterdag georganiseerd. De toertocht brengt deelnemers dwars door de provincie. Met drie verschillende afstanden is er voor ieder wat wils. Bovendien kennen de 85, 110 en 160 kilometer lange routes elk drie verschillende start- en finishplaatsen. De flexibele toertocht geeft de deelnemers dus verschillende opties. Start jij in Alkmaar, Hoorn of Purmerend?

Klik hier voor meer informatie over de Ronde van Noord Holland

Niet te missen tijdens de Ronde van Noord-Holland: de vele typische dijken – foto: Joris Knapen

Zondag 21 april 2024 – Hennie Kuiper Classic Teutoburgerwaldtocht
Op zondag 21 april staat de Hennie Kuiper Classic Teutoburgerwaldtocht op het programma. De toertocht georganiseerd door OWC, start en finisht bij het Aaseebad in Ibbenbüren. De Duitse tocht slingert door het prachtig glooiende landschap van het Teutoburgerwald. De route brengt deelnemers langs overweldigende vergezichten, prachtige landschappen en idyllische dorpen als Tecklenburg en Bad Iburg. De organisatoren hebben twee verschillende routes uitgetekend. De 90 kilometer lange route telt 1.300 hoogtemeters terwijl de 120 kilometer lange route meer dan 1.800 hoogtemeters telt.

Klik hier voor meer informatie over de Hennie Kuiper Classic Teutoburgerwaldtocht

Zaterdag 27 april 2024 – LtD Gravelfest
Op koningsdag staat het Laurens ten Dam’s Gravelfest gepland. De gravelroute start en finisht bij het Shimano service centrum in Valkenburg en trekt door het Zuid-Limburgse heuvellandschap over (on)bekende gravelwegen. Deelnemers hebben de keuze uit twee verschillende afstanden: een 83 of 133 kilometer lange route. Na afloop van de fietsrit vindt een groot feest met festivalstemming plaats. De combinatie van fietsen, dj’s, live-muziek, eten en drinken moet voor de beste koningsdag op de fiets ooit zorgen!

Klik hier voor meer informatie over het LtD Gravelfest

Gravelen in Limburg – foto: Cor Vos

Om te reageren moet je ingelogd zijn.