Janssen, Zoetemelk en Hinault met wandtekening vereeuwigd in grotten Valkenburg
foto's: Henk Korzelius

Janssen, Zoetemelk en Hinault met wandtekening vereeuwigd in grotten Valkenburg

Wielerhelden Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Bernard Hinault zijn in de gemeentegrot van Valkenburg vereeuwigd met een muurtekening. De tekening is vrijdag 3 september aan de vooravond van de vijfde editie van de toertocht Eroica Limburg onthuld.

De door kunstenaar Antoine Aarts gemaakte tekening is door de gemeente Valkenburg aan de Geul aan de organisatie geschonken. “De mensen achter Eroica Limburg weten als geen ander Valkenburg internationaal op de kaart te zetten als de ‘wereldwielerstad’,” legt John Wauben van de gemeente Valkenburg aan de Geul uit. “Het event is een prachtige aanvulling op een lange traditie van wielerevenementen waarmee wij jaarlijks vele tienduizenden bezoekers naar onze regio trekken. Dat we dit kunnen vieren met deze wielerhelden, daar zijn wij als gemeente best een beetje trots op.”

Dit weekend vindt de vijfde editie van het retro-evenement plaats. Eroica Limburg staat dit jaar stil bij de Tourzege van Joop Zoetemelk, die 41 jaar geleden zegevierde in La Grande Boucle. Ook Eric Zabel, Johan Museeuw, Johan van der Velde en Leo van Vliet geven in Zuid-Limburg acte de presence.

foto: Henk Korzelius

Afgelopen april viel Leo van Vliet (koersdirecteur Amstel Gold Race) nog de eer ten deel om zijn eigen wandtekening in met wielerschatten gevulde grot te onthullen.

Lees ook:
De ondergrondse wielerschatten van Valkenburg

Om te reageren moet je ingelogd zijn.