Kasseien stoempen in Belgisch Limburg
donderdag 4 november 2021 om 09:56

Kasseien stoempen in Belgisch Limburg

Wie denkt aan kasseien, denkt al snel aan de wegen in de Vlaamse Ardennen die jaarlijks het decor zijn van de Ronde van Vlaanderen. Ook in andere delen van België zijn er uitdagende routes over met kasseien geplaveide wegen vinden. Zo tekenden onze vrienden van Cycling in Flanders een schitterende route uit in Belgisch Limburg.

De 130 kilometer lange route kent 971 hoogtemeters gaat van start in Borgloon, bij het wielercafé Café Coureur. Als eerste wordt er koers gezet richting het Circuit van Zolder, een wielertempel waar sinds 1963 wereldkampioenschappen op de weg, veldrijden en BMX werden gehouden.

Verderop passeer je Bike Valley, een mekka van de wielersport met bekende merken als Bioracer, Ridley en Lazer Sport, verzameld rond een unieke lage snelheid windtunnel. Terug naar het zuiden biedt de route je een klassieke finale, met verschillende kasseistroken en korte klimmetjes.

Een van de kasseistroken onderweg is die bij Manshoven, één van de mooiste plekjes van Haspengouw. De eerste 500m zijn kaarsrecht en relatief snel, maar ongeveer halverwege sla je rechtsaf en krijg je een stevige klim van 300m. Ook de Kolmontberg (700m á 4,5 gemiddeld) en de Printhagendreef (400m in dalende lijn) maken deze route meer dan de moeite waard.

Onderweg kom je daarnaast langs kastelen en prachtige boomgaarden. Het Zuid-Limburgse landschap is hier best pittig, maar dat maakt ht des te meer de moeite waard. Bij de terugkeer in Café Coureur heb je een perfect gekoeld wielerbiertje meer dan verdiend.

Meer info lees je op de site van Cycling in Flanders

Geef een reactie