Le Nesk: een idyllisch fietshotel in het hart van de Vaucluse

dinsdag 17 mei 2022 om 10:00
Le Nesk: een idyllisch fietshotel in het hart van de Vaucluse

foto: lenesk.com, Christophe Abbes

Ad

Sault. Die plaatsnaam zal bij velen vooral een belletje doen rinkelen als één van de drie startplaatsen om de Mont Ventoux te beklimmen. Het is tevens de thuisbasis van fietsvriendelijk hotel Le Nesk.

Of je nou vakantieganger, fanatiek sporter of wijnliefhebber bent: hotel Le Nesk is voor iedereen een prachtig verblijf. Maar het meeste geldt dat voor wielrenners. Het hotel ligt aan de voet van de Mont Ventoux en ademt passie voor de wielersport.

Le Nesk is gesitueerd in Sault. Dit dorp ligt op een hoogte van 776, op een plateau in de Vaucluse. Vanuit de stad kijk je uit op de weide omgeving, waar talloze lavendelvelden zichtbaar zijn. Het hotel is gezien zijn ligging een fijne uitvalsbasis voor een fietsvakantie in de Provence.

foto: lenesk.com, Christophe Abbes

Sault staat onder wielrenners vooral bekend als startpunt voor de beklimming van Mont Ventoux, zij het de ‘makkelijkste’ beklimming. Met amper een kilometer fietsen verlaat je het dorp en begin je aan de magische beklimming van de winderige berg. Maar, ook het unieke decors van de prachtige Gorges de la Nesque ligt binnen handbereik. De eerste tien kilometer zijn nog lichtjes glooiend, maar vervolgens daal je door een indrukwekkende kloof richting Villes-sur-Auzon.

Meer informatie over Le Nesk vind je op de website van het hotel

Wie nog niet genoeg geklommen heeft na de Ventoux kan ook nog de Montagne de Lure bezoeken, die ook wel bekend staat als het kleine zusje van de Mont Ventoux. In zuidelijke richting kan je koers zetten richting het regionaal natuurpark van de Luberon, waar je door een golvend landschap en langs okerkliffen kan fietsen.

De Mont Ventoux – foto: Cor Vos

Bijzondere historie
Het hotel zit in een voormalige klooster, waar tot 1980 nog nonnen woonden. Die historie is er nog altijd goed voelbaar. Zo tref je in het monumentale pand verschillende authentieke glas-in-lood ramen en een indrukwekkende wenteltrap.

Maar, niet alleen de historie van het pand is bijzonder. Het hotel ademt koers, en vooral koershistorie. Het hele hotel – inclusief de kamers – is ingericht rondom de fiets, met als hoogtepunt het fietsmuseum in een voormalig kapel, waar honderd jaar aan wielerhistorie tentoongesteld staat. Het museum is gevuld met de persoonlijke collectie van de bekende en gewaardeerde verzamelaar Lino Lazzerini.

foto: lenesk.com, Christophe Abbes

In de tentoonstelling tref je tal van wielermemorabilia aan zoals retro fietsen en gesigneerde shirts. Eddy Merckx, Bernard Hinault, Joop Zoetemelk, Miguel Indurain en Gino Bartali zijn enkele namen van renners wiens verhalen je er treft, over onder andere de Tour de France en Mont Ventoux.

Alles voor de wielrenner
Ook uit praktisch oogpunt is op verschillende manieren aan de wielrenner gedacht. Zo is er een speciale, beveiligde garage waar maar liefst 45 fietsen in gestald kunnen worden en is er ook opslagruimte voor fiets- en wieltassen. Je treft hier ook het nodige fietsgereedschap en zelfs een oplaadstation voor batterijen van elektronische groepsets.

Herstellen na een beklimming van de Mont Ventoux of lange rit door de Provence kan ook perfect in hotel Le Nesk. In de sauna of hamman kun je na een lange dag fietsen ontspannend afsluiten. Het is zelfs mogelijk een sportmassage te boeken om je herstel een zetje in de rug te geven.

Meer informatie over Le Nesk vind je op de website van het hotel

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.