Ontdek het mooiste van Zuid-Limburg tijdens Limburgs Mooiste

Ontdek het mooiste van Zuid-Limburg tijdens Limburgs Mooiste

Het eerste weekend van juni 2023 vind in Zuid-Limburg weer een van Nederlands grootste toertochten plaats: Limburgs mooiste. De toertocht blinkt zoals ieder jaar uit in uitdagende (klim)routes, schitterende natuur en de nodige gezelligheid. Niet vreemd dus dat menig racefietser én mountainbiker de tocht in zijn of haar agenda heeft geblokt.

Een variatie aan sportief uitdagende routes, dwars door het prachtig landschap van Zuid-Limburg. Verkeersarm en daardoor bijzonder veilig. Dat is Vebego Limburgs Mooiste samengevat in twee zinnen. Op vrijdag 2 juni 2023 wordt er alvast warmgedraaid met een grote openlucht fietsmarkt, inclusief horeca terras en foodstands. Een dag later – op zaterdag 3 juni 2023 – worden de toertochten  voor racefiets, MTB, e-bike of stadsfiets gereden.

Verschillende routes
De organisatie van Vebego Limburgs Mooiste maakt elk jaar nieuwe routes en ook in 2023 is dat weer het geval. Volgens de organisatie rijdt zelfs de echte Limburg-kenner in juni over onbekende wegen. Zo hebben wielrenners de keuze uit maar liefst negen routes, van 70 km tot 230 kilometer. Nieuw is de oranje lus die 190 km lang is en 2.400 hoogtemeters telt. Ook mountainbikers komen met drie routes – 55, 85 of 110 km –aan hun trekken.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, rijd je tijdens Limburgs Mooiste geen andere fietsers in de wielen; de routes lopen vooral over onbekende verkeersluwe wegen. Daarnaast zorgt het grote routeaanbod ervoor dat deelnemers niet op een kluitje fietsen, maar verspreid over het parcours. Hierdoor is er alle tijd en ruimte om te genieten van het Limburgse natuurschoon.

Weekendje weg
In plaats van op en neer te knallen naar Limburg, kan je er ook een weekendje weg van maken. Daarvoor kan je plekken reserveren op de Limburgs Mooiste camping.

Kom bijvoorbeeld op vrijdagmiddag, struin op je gemak over de fietsmarkt en haal alvast je startbewijs op. Na het fietsen is het zaterdagmiddag goed toeven op het sfeervolle festivalterrein. Terwijl de DJ de stemming erin brengt, ‘herstel’ jij onder het genot van een hapje en een drankje van een topdag. En na afloop rol je ‘s avonds zo je tent of hotel in. Ideaal toch?

Inschrijving
Er zijn 15.000 startbewijzen beschikbaar, maar je doet er vanwege de grote interesse in het evenement toch goed aan om je op tijd in te schrijven. Wacht dus niet te lang met inschrijven om zeker te zijn van deelname. Je kan je ook als team (5 of meer deelnemers) inschrijven. Je profiteert dan onder andere van een voordeliger tarief.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.