Op zoek naar nieuwe wegen in Limburg: door de natuur rondom Weert

Op zoek naar nieuwe wegen in Limburg: door de natuur rondom Weert

Fietstoerisme Fietsen in Limburg is prachtig. Dat weet menig Nederlands wielrenner, want door de populariteit van de streek kan het vaak druk zijn op de wegen van het Zuid-Limburgse heuvelland. Gelukkig zijn er nog meer mooie wegen dan de Cauberg en de Keutenberg. Daarom lichten we samen met de Amstel Gold Race maandelijks een nieuwe fietsroute in Limburg uit. Deze maand trekken we door verschillende natuurgebieden rondom Weert.

Deze landelijke en bosrijke route van zo’n kleine 80 kilometer voert je langs veel kerkdorpen in het Hart van Limburg. Onderweg kom je door diverse natuurgebieden zoals het Weerterbos en De Groote Peel. Deze fietsroute gaat deels over onverharde paden. Vanaf het kanaal Zuid-Willemsvaart in Weert ga je richting het Brabantse Budel-Dorplein. Via het Airpark kom je over de Geuzendijk en fiets je door het Weerterbos. Van hieruit ga je naar Ospel, bekend van Nationaal Park De Groote Peel.

Je vervolgt je weg rondom Nederweert-Eind. Zo kom je weer in de gemeente Weert uit. Je fietst door naar het kerkdorp Swartbroek, waarna je de gemeente Leudal binnenkomt. Hier fiets je door dorpen als Ell, Hunsel en Haler. Via Stramproy (je bent dan weer in de gemeente Weert) kom je uit bij het Blauwe Meertje en natuurgebied De IJzeren Man. Meer informatie over de route kan je hier vinden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.