Op zoek naar nieuwe wegen in Limburg: fietsen langs oorlogshistorie in Limburg
woensdag 8 november 2023 om 19:30

Op zoek naar nieuwe wegen in Limburg: fietsen langs oorlogshistorie in Limburg

Fietstoerisme Fietsen in Limburg is prachtig. Dat weet menig Nederlands wielrenner, want door de populariteit van de streek kan het vaak druk zijn op de wegen van het Zuid-Limburgse heuvelland. Gelukkig zijn er nog meer mooie wegen dan de Cauberg en de Keutenberg. Daarom lichten we samen met de Amstel Gold Race maandelijks een nieuwe fietsroute in Limburg uit. Deze maand voert de route langs verschillende herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.

De fietsknooppuntenroute ‘Aan de andere kant’ voert je langs 2 bijzondere plekken: de Duitse Oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn en het Oorlogsmuseum in het Brabantse Overloon. De route van zo’n 60 kilometer is om meerdere redenen bijzonder: niet alleen voert de route door prachtig landelijk gebied, maar vooral ook omdat je regelmatig geconfronteerd wordt met de spanningsvelden van de Tweede Wereldoorlog: geallieerd tegenover Duits, goed tegenover fout en, bovenal levend tegenover dood.

Je kan door het oorlogsmuseum in Overloon fietsen

Vandaar ook de naam van deze fietstocht: ‘Aan de andere kant’. Deze fietsroute is een rondje en kent geen vast start- of eindpunt. Wil je de auto parkeren? Dan is starten in Overloon of Ysselsteyn het beste. Meer informatie over de route vind je hier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.