Op zoek naar nieuwe wegen in Limburg: slingerend door het Maasland

Op zoek naar nieuwe wegen in Limburg: slingerend door het Maasland

Fietstoerisme Fietsen in Limburg is prachtig. Dat weet menig Nederlands wielrenner, want door de populariteit van de streek kan het vaak druk zijn op de wegen van het Zuid-Limburgse heuvelland. Gelukkig zijn er nog meer mooie wegen dan de Cauberg en de Keutenberg. Daarom lichten we samen met de Amstel Gold Race maandelijks een nieuwe fietsroute in Limburg uit. Deze maand voert de route door het Maasland.

Het bochtige karakter van de hellingen staat centraal. Met de Slingerberg in Geulle krijg je al een klein voorproefje van wat je te wachten staat. Maar nadat deze is beklommen, is het allereerst tijd voor wat ontspanning. Lust voor de ogen en rust voor de benen.

De route duikt de Belgische grens over voor een bezoek aan het ongerepte Maasland. Als de Vlaamse bossen en waterpartijen zijn gezien is het moment suprême van dit parcours daar. De Zusserdel, ook wel Tienderberg, of gewoon in de Belgische volksmond ‘Slingerbergske’ is één van de best bewaarde geheimen van de regio. De kronkelende helling is om wagenziek van te worden. Maar een feest voor wielerliefhebbers. Via een stukje Wallonië en terug via de Kuitenberg kom je terug in Valkenburg. Meer informatie vind je hier.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.