Parcours Unbound Gravel kent ruim 800 hoogtemeters meer en extra veiligheidsmaatregelen

Parcours Unbound Gravel kent ruim 800 hoogtemeters meer en extra veiligheidsmaatregelen

Fietstoerisme Er zijn dit jaar de nodige wijzigingen gedaan aan het parcours van Unbound Gravel. De gravelkoers van 200 mijl (ruim 320 kilometer) overbrugt bijna 1.000 hoogtemeters meer en kent enkele nieuwe maatregelen om de veiligheid in het peloton te vergroten, zo meldt CyclingNews.

De route van Unbound Gravel 200, zoals de wedstrijd voluit heet, is dit jaar 202,6 mijl, ofwel 326 kilometer lang. Dat is ongeveer 3,5 kilometer korter dan vorig jaar, maar in ruil daarvoor komen er wel 838 hoogtemeters bij. In totaal overbrugt de rit nu 3.612 hoogtemeters. Het parcours voert dit jaar voor 92% over onverharde wegen, goed voor ruim 299 kilometer aan grindwegen.

Er worden door de organisatie ook enkele nieuwe veiligheidsmaatregelen geïntroduceerd. Omdat er meerdere afstanden gelijktijdig worden verreden, ontstonden er in voorgaande edities meermaals gevaarlijke situaties door amateurs die gelijktijdig met sprintende gravelprofs finishten. Dit jaar wordt er een aparte finishstraat ingericht voor de deelnemers aan de 200 mijl, zodat er veilig gesprint kan worden om de overwinning en andere ereplaatsen.

foto: Life Time Grand Prix

Om te reageren moet je ingelogd zijn.