Reclamestunt Netflix: Belgische berg omgedoopt tot Mont Netflix

Fietstoerisme Om het nieuwe seizoen van Tour de France: Unchained te vieren, verhoogt Netflix tijdelijk het hoogste punt van België. De iconische Signal de Botrange is tijdelijk omgedoopt tot Mont Netflix.

Gedurende tien dagen wordt het hoogste punt van België (694 meter) met nog eens zeven meter verhoogd. Netflix nodigt alle wielerfans uit om – net zoals de professionele wielrenners uit Tour de France: Unchained – de beklimming aan te gaan en te ervaren hoe het voelt om als profrenner een etappe te rijden.

Van 13 tot en met 23 juni is Mont Netflix open voor het grote publiek. Het totale parcours bestaat uit 14 kilometer, met een hoogteverschil van 358 meter. Wielrenners die aan het einde Mont Netflix beklimmen, rijden tussen gesponsorde borden en zien beschilderde aanmoedigingen op de weg, net als een echte finish van een touretappe.

In samenwerking met Strava is er een challenge gecreëerd. Bij deelname maakt elke wielrenner kans op een ‘Mont Netflix Trofee’. Toegang tot ‘Mont Netflix’ is gratis.

De officiële opening van ‘Mont Netflix’ is op 13 juni. Een select groepje bestaande uit (oud-)wielrenners, sporters, fans en journalisten zullen de etappe fietsen en strijden voor de KOM/QOM (King/Queen of Mountain).

Over Tour de France: Unchained seizoen 2
Van de renners tot de ploegleiders, Tour de France: Unchained volgt iedereen die betrokken is bij de Tour en onthult de vele uitdagingen van de iconische race. De Tour de France is een echt internationaal symbool geworden, uitgezonden in 190 landen.

Ook dit seizoen biedt een exclusief kijkje achter de schermen van de 21 etappes van Tour de France 2023: van schandalen, tegenslagen en de zucht naar glorie tot valpartijen en historische ontsnappingen. De kijkers worden weer meegesleept in de meedogenloze strijd van de renners om de felbegeerde gele trui.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.