Schrijf je nu in voor de Swettride (16 juni) door Limburgse heuvels en Belgische grensstreek
foto's: Swett Cycles

Schrijf je nu in voor de Swettride (16 juni) door Limburgse heuvels en Belgische grensstreek

Fietstoerisme Elk jaar organiseert Swett Custom Cycles in het Limburgse Heuvelland en de Belgische grensstreek de Swettride. Een toertocht ‘als ode aan onze fiets-hobby’ voor iedereen, zonder of met een Swett-fiets. Zondag 16 juni is het weer zover en trekt de tocht, met niet meer dan 250 deelnemers, over bekende routes en gravelwegen. Je kan je nog inschrijven!

“Samen afzien, lachen en puur genieten, tijdens een relaxte familiare sfeer in een grensoverschrijdende heuvelachtige fiets regio. Dat is wat wij het liefste doen samen”, geeft de organisatie van de Swettride aan. De raceroutes en gave gravelroute passeren de Swett model-naamdorpjes in het Limburgs Heuvelland en de Belgische grensstreek. Dit gaat via panoramische en verkeersluwe backroads.

Start en finish zijn gelegen aan de gezellige Swett Cycles-huisweide op het vestigingsadres in Heerlen. Die stad is ‘hometown of Swett Cycles’ en de poort naar het Zuid-Limburgse Heuvelland en België. Vanaf daar zijn er drie routes uitgetekend:

  1. 110 kilometer met 1.600 hoogtemeters (race-route)
  2. 75 kilometer met 1.000 hoogtemeters (race-route)
  3. 85 kilometer met 1.000 hoogtemeters (gravel-route)

Nieuw: Hanengevecht
Vooraf geniet je van Il Magistrale Cycling Coffee van Bas. Na de domme praat op het podium starten we gezamenlijk met fietsen, om daarna op je eigen tempo de route via GPS te vervolgen. Onderweg is er verzorging met onder meer appeltaart, Born Sportscare en meer. Meerdere Swettgirls moedigen je aan op enkele steile beklimmingen (‘Swett Dikke Pret’) en nieuw dit jaar is een unieke challenge: een heus ‘Hanengevecht’ onderweg, waarbij jij de rest kan aftroeven op het Strava-segment van de Plankerweg (1 km aan 4%). De snelste renner wint daar ‘De Gouden Haan’.

Tijdens de ‘Finish Party’ in de weide wordt het, volgens de organisatie, ‘pas echt gezellig’ met de befaamde BBQ Burger, een Swett-speciaal bier en muziek.

Presteren, genieten en humor bepalen deze dag de sfeer, aldus de mensen achter de Swettride. Rust onderweg en gezelligheid voor- en achteraf zijn gewaarborgd door het maximumaantal van 250 deelnemers. “Kleinere evenementen zoals de Swettride zitten vol passie, zijn erg gezellig en vaak tot in de puntjes geregeld”, werd ooit geschreven.

Alle informatie lees je op de website Swettcycles.com/swettride. Hier kan je je ook inschrijven voor de toertocht van zondag 16 juni 2024. Je bent welkom vanaf 8.45 uur voor de koffie, om 10.00 uur is de start en om 19.00 uur is het evenement klaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.