Toerversie Ronde van Vlaanderen verplaatst naar 18 september

donderdag 11 februari 2021 om 15:37
Toerversie Ronde van Vlaanderen verplaatst naar 18 september

We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, zal niet op 3 april worden georganiseerd. De organisatie heeft besloten om uit te wijken naar 18 september, daags voor het begin van het WK wielrennen in Vlaanderen.

Op 4 april rijden de profs de Ronde van Vlaanderen en traditioneel staat een dag voor ‘Vlaanderens Mooiste’ de populaire toertocht op het programma. “De realiteit en gesprekken met de verschillende overheden leren ons dat we begin april geen groot recreatief evenement kunnen organiseren”, zo laat de organisatie weten.

“Na de zomervakantie is er wel perspectief. We schuiven We Ride Flanders daarom door naar zaterdag 18 september. We willen als organisatie ervoor zorgen dat onze deelnemers op een ‘veilige’ manier kunnen deelnemen en dat ze zich goed kunnen voorbereiden.” De organisatie hoopt tegen die tijd ook weer supporters te mogen verwelkomen.

“We Ride Flanders 2021 wordt hoe dan ook een tocht met dezelfde iconische hellingen en bekende kasseistroken van in het voorjaar en we zullen deze ‘speciale editie’ samen met onze partners organiseren met dezelfde passie zoals altijd”, zo klinkt het. Deelnemers aan We Ride Flanders hebben de keuze uit vier tochten: 74, 142, 177 en 235 kilometer.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.