Vierde editie Gran Fondo Col de la Loze vindt plaats op 16 juli
foto: Valentin Vion
donderdag 8 juni 2023 om 09:53

Vierde editie Gran Fondo Col de la Loze vindt plaats op 16 juli

Fietstoerisme Dit jaar vindt de vierde editie van de Gran Fondo Col de la Loze plaats, vanuit startplek Brides-les-Bains, op 16 juli. Daags voor de passage van de Tour de France verwelkomt het Alpendorp talloze wielerliefhebbers voor de uitdagende Gran Fondo.

Het weekend van 15 en 16 juli staan er verschillende wielerevenementen op de planning. Zo is er op zaterdag 15 juli al een klimtijdrit naar Pralognan, terwijl het peloton een dag later op gang word geschoten voor de Gran Fondo Col de la Loze.

Het evenement kent een viertal routes van verschillende afstanden en hoogtemeters, aangevoerd door de 117-kilometer lange Ultimate waarin de Col de la Loze maar liefst twee keer beklommen moet worden; een route die goed is voor maar liefst 4.377 hoogtemeters. Er zijn ook kortere routes, tot 30 kilometer en 741 hoogtemeters.

Het hoogteprofiel van de Gran Fondo Col de la Loze Ultimate

Daags na de Gran Fondo ontvangt Brides-les-Bains ook het profpeloton, als de Tour de France het dorp passeert tijdens etappe 17 met een passage over de Col de la Loze en finish in skidorp Courchevel.

Geef een reactie