Yuzzu Gravel Series wordt allereerste serie van recreatieve gravelevents in België

Yuzzu Gravel Series wordt allereerste serie van recreatieve gravelevents in België

Met vier fonkelnieuwe tochten over vooral onverharde paden biedt Golazo nu ook de gravelbiker een reeks schitterende belevingsevenementen. De Yuzzu Gravel Series verkent de mooiste offroad wegen van Houffalize, de groene Vlaamse Rand rond Brussel, het Hageland en het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen. Avontuur, natuur, vrijheid en veel plezier zijn de sleutelwoorden van deze gravelevents.

Het gravelbiken zit in de lift. Het is de nieuwe fietsbeleving, waarbij plezier en authenticiteit meer dan ooit op de eerste plaats komen. De gravelfietser zoekt minder platgereden paden op en vindt die op grind of – wat ruimer – offroad. Na de gravelfietsen zelf, de eerste routes en het specifiekere materiaal, is er nu ook de eerste nationale reeks gravelevents.

De Yuzzu Gravel Series biedt in 2021 vier fonkelnieuwe tochten aan, verspreid over het land. Van Houffalize, langs de groene Vlaamse Rand en het Vlaams-Brabantse Hageland tot in Limburg. Op al die plaatsen ligt een bijna onontgonnen netwerk aan offroad paden te wachten op de ‘nieuwe fietser’: hij en zij die van de vrijheid, het avontuur en de natuur houden en daar graag doorheen willen ‘cruisen’.

De evenementen zijn ook op maat gemaakt van die nieuwe fietsbeleving. Elke tocht is weliswaar volledig uitgepijld, maar elke deelnemer krijgt evenzeer de route op gpx mee. Er wordt gestart in diverse tijdslots om een maximale spreiding van deelnemers te creëren en optimaal te kunnen genieten. Geen nood voor wie (nog) niet over een gravelbike beschikt: met de mountainbike of de crossfiets ben je even welkom.

Yuzzu is de trotste title partner van de gloednieuwe Gravel Series. “Bij Yuzzu dragen wij dynamiek en innovatie hoog in het vaandel”, zegt Kenneth Vansina, Chief Customer Experience Officer van Yuzzu. “Daarom ondersteunen wij met trots de eerste Gravel Series die in de Benelux georganiseerd zal worden. Als partner en ‘believer’ in soft mobiliteit vinden wij dat dit initiatief volledig beantwoordt aan de toegenomen vraag en interesse voor gravelevenementen.”

Startschot in laatste weekend van mei
De opener van de Yuzzu Gravel Series wordt de Houffa Gravel op zaterdag 29 en zondag 30 mei in Houffalize. Dit schitterende, pittoreske stadje aan de Ourthe in de provincie Luxemburg staat al jarenlang bekend als het mekka van het mountainbiken en bij uitbreiding van het offroad cycling tout court. Dat de Yuzzu Gravel Series hier van start gaat, is dus geen toeval. Het oneindig aanbod aan bospaden en onverharde gravelwegen met elk een andere insteek en ondergrond maken van Houffalize een waar fietsparadijs. Gravelliefhebbers kunnen hier in het laatste weekend van mei hun hart ophalen te midden van de ongerepte natuur en groene landschappen. Er is keuze uit tochten van 45 km, 70 km en 95 km, die uiteraard aangepast zijn aan de gravelfiets.

Later dit jaar volgen nog drie events in de Yuzzu Gravel Series: de Gravel 19 in de Vlaamse Rand, het Grit! Gravel Fest in Baal en de Nationaal Park Gravel in Maasmechelen.

Kalender Yuzzu Gravel Series 2021
Houffa Gravel – Houffalize (29-30 mei 2021)
Gravel 19 – Vlaamse Rand (exacte datum nog te bepalen)
Grit! Gravel Fest – Baal (31 juli – 1 augustus 2021)
Nationaal Park Gravel – Maasmechelen (exacte datum nog te bepalen)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.