Zes Vive le Vélo! fietsroutes vanaf 4 juni officieel open

Zes Vive le Vélo! fietsroutes vanaf 4 juni officieel open
vrijdag 3 juni 2022 om 18:08

Tv-gezicht Karl Vannieuwkerke presenteert zes nieuwe – West-Vlaamse- fietsroutes, gaande van 28 tot 171 kilometer, allemaal met start in Diksmuide. Daarbij wordt het label Vive le Vélo! gebruikt. Zowel gezinnen als geoefende wielertoeristen komen aan hun trekken.

Karl Vannieuwkerke blijft een bezige bij. Naast zijn tv-werk opende hij in februari van dit jaar al een Vive le Vélo!-winkel in Diksmuide. Vanaf morgen (4 juni 2022, red) worden zes fietsroutes aan het gamma toegevoegd. Zo wordt het bekende merk steeds verder uitgebouwd.

De zes fietsroutes variëren in afstand. De kortste is 28 kilometer lang en doet startstad Diksmuide en buurgemeenten aan en is bedoeld voor families en gezinnen. De langste, 171 kilometer, is uiteraard voor de meer geoefende wielertoerist. Elke route heeft een aparte kleur en de in totaal 35 startborden zorgen ervoor dat de fietsers zich niet verplicht eerst naar Diksmuide hoeven te verplaatsen.

Videoboodschappen
Het project wordt ondersteund door Westtoer, de Stad Diksmuide en de VRT. Er komt overigens een voorstelling van de verschillende routes in het programma Vlaanderen Vakantieland.

Meer info vind je op de website van Vive le Vélo! Nog dit: Op verschillende plekken langs de routes kan je een QR-code scannen en word je even meegenomen op Vannieuwkerkes ‘bagagedrager’. Die geeft via verschillende videoboodschappen toeristische tips en vertelt wielerverhalen. Een mooie meerwaarde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.