Liveblog Brabantse Pijl 2024 – Benoit Cosnefroy wint! Marijn van den Berg zevende na late aanval
woensdag 10 april 2024 om 08:00

Liveblog Brabantse Pijl 2024 – Benoit Cosnefroy wint! Marijn van den Berg zevende na late aanval

De Brabantse Pijl 2024 luidt vandaag een nieuw deel van het klassiekervoorjaar in. De midweekse klassieker dient als overgangskoers tussen het kasseien- en serieuze heuvelwerk. Hoewel (en doordat) veel grote namen nog ontbreken, belooft het een spannende wedstrijd te worden. Ook de vrouwenwedstrijd is vandaag te volgen via dit liveblog!

Traditiegetrouw start de Brabantse Pijl in Leuven. De wedstrijd van 195 kilometer trekt wederom door Vlaams- en Waals-Brabant en sluit met een lokale ronde rond finishplaats Overijse. Op dit circuit liggen de kasseien van de Hertstraat (0,7 km aan 3,7%), de Holstheide (1 km aan 5%), de lastige kasseien van de Moskesstraat (0,5 km aan 7%) en de beroemde S-bocht beklimming (1,3 km aan 3,7%), kort voor de aankomst op de Brusselsesteenweg.

Vorig jaar won Dorian Godon door – revelatie van het voorjaar – Ben Healy te verslaan in een sprint-à-deux . Dit jaar lijkt Michael Matthews de grootste favoriet. De Australiër van Jayco AlUla maakte in de eerste twee monumenten van het jaar indruk. Maar ook Richard Carapaz, Marc Hirshi, Benoit Cosnefroy en Dylan Teuns zijn van de partij. Die laatstgenoemde reed een zeer goede Vlaamse Hoogmis.

Bij de vrouwen starten met Vollering, Persico en Longo Borghini, enkele zeer grote namen. De 135 kilometer lange koers wordt dus gegarandeerd een spektakel. De vrouwenkoers kent dezelfde finale als de mannenkoers.

Vrouwen:
Afstand:
135 kilometer
Start:
10.50 uur
Finish:
tussen 14.50 en 15.15 uur

Mannen:
Afstand
: 195,2 kilometer
Start: 12.35 uur
Finish: tussen 17.05 en 17.35 uur

    Om te reageren moet je ingelogd zijn.