Benidorm
Liveblog Ronde van Zwitserland 2024 etappe 5 – Een-tweetje UAE Team Emirates in tweede bergrit
donderdag 13 juni 2024 om 08:00

Liveblog Ronde van Zwitserland 2024 etappe 5 – Een-tweetje UAE Team Emirates in tweede bergrit

De Ronde van Zwitserland 2024 gaat vandaag verder met opnieuw een zware finale. Ook in de vijfde etappe zullen de klimgeiten dus waarschijnlijk weer de degens kruisen. Mis in het WielerFlits Liveblog niets van deze vijfde rit!

Na de start in Ambri gaat het vrijwel direct omhoog richting Altanca (5 km aan 9%), een plek waar wandelaars van heinde en verre op afkomen om te genieten van de wonderschone natuur. Daarna dalen de renners af richting de voet van een beklimming die twee keer op het programma staat. Het is de bijzonder lastige klim naar het dorpje Carì.

De eerste keer wordt de berg via de noordkant (9,6 km aan 8,2%) beklommen. De renners krijgen zo ook een uitgelezen kans om de aankomst alvast in zich op te nemen, maar de daadwerkelijke finish laat nog even op zich wachten. Er volgt eerst nog een vlakke tussenfase van 100(!) kilometer, met een lus richting Bellinzona, tot de echte finale. Als toetje wacht de loodzware slotklim naar Carì, maar dit keer vanaf de zuidkant (11,5 km aan 8%).

Start: 13.11 uur
Finish: tussen 16.50 en 17.10 uur

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Liechtenstein

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Wallis

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Vaud

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Ticino

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Bern

    Om te reageren moet je ingelogd zijn.