Benidorm
Liveblog Ronde van Zwitserland 2024 etappe 6 – Reacties op dagzege Almeida na bizar korte rit
vrijdag 14 juni 2024 om 14:30

Liveblog Ronde van Zwitserland 2024 etappe 6 – Reacties op dagzege Almeida na bizar korte rit

De Ronde van Zwitserland 2024 gaat vandaag verder met de zesde etappe. De rit kent Giro-achtige taferelen, want het grootste gedeelte van de rit is geannuleerd. Een zeer korte etappe dus vandaag. Mis in het WielerFlits Liveblog niets van deze bergrit!

De renners die dit jaar zullen deelnemen aan de Ronde van Zwitserland, krijgen toch niet de Nufenenpas voor de wielen geschoven. De beklimming zou in de zesde etappe als dak van de ronde dienen, maar de hevige sneeuwval gooit roet in het eten. De Nufenenpas (14 km aan 7,9%) is een van de hoogst gelegen berijdbare passen van Zwitserland en brengt de renners naar een hoogte van liefst 2.479 meter.

De organisatie zag zich dan ook genoodzaakt om de beklimming uit het parcours te halen en een alternatieve route uit te stippelen. De zesde etappe zal flink worden ingekort en de start kennen in Ulrichen, aan de voet van de afdaling van de Nufenenpas. Er blijft zo een bijzonder korte en dus zeer explosieve rit over van ruim veertig kilometer, met finish op de slotklim (5,8 km aan 8,8%) naar skigebied Belalp.


Start: 15.00 uur
Finish: tussen 15.50 en 16.10 uur

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Liechtenstein
flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Wallis
flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Vaud
flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Ticino
flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Bern

    Om te reageren moet je ingelogd zijn.