Benidorm
Liveblog Ronde van Zwitserland 2024 etappe 7 – Yates en Almeida gebroederlijk naar ritwinst
zaterdag 15 juni 2024 om 08:00

Liveblog Ronde van Zwitserland 2024 etappe 7 – Yates en Almeida gebroederlijk naar ritwinst

De Ronde van Zwitserland 2024 gaat vandaag verder met de voorlaatste etappe. Tijdens deze korte rit worden er veel hoogtemeters overbrugd. Mis in het WielerFlits Liveblog niets van deze zware zevende etappe door de regio Vaud.

De voorlaatste etappe is slechts 118,7 kilometer lang, maar wel bijzonder veeleisend. Met ruim 3.000 hoogtemeters is het nog maar eens een dag voor de pure klimmers. De rit speelt zich af rond winter- en zomerkuuroord Villars-sur-Ollon, een plek die we ook (of vooral) associëren met de Ronde van Romandië. Onderweg krijgen de renners drie gecategoriseerde beklimmingen voorgeschoteld.

De etappe speelt zich voor een groot deel af op de flanken van de Col de la Croix, de bijna 1.800 meter hoge Zwitserse bergpas die de verbinding vormt tussen Bex en Les Diablerets in het kanton Vaud. Direct vanuit de start volgt een kortere variant van de klim (4 km aan 8,7%), gevolgd door de volledige Col de la Croix (17,1 km aan 7,1%) en de slotklim naar Villars-sur-Ollon (8,6 km aan 8%), op een hoogte van ruim 1.200 meter boven zeeniveau.

Start: 14.23 uur
Finish: tussen 17.20 en 17.40 uur

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Liechtenstein

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Wallis

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Vaud

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Ticino

flag-ch Lees meer over fietsen in de regio Bern

    Om te reageren moet je ingelogd zijn.