Alberto Contador en Ivan Basso lanceren nieuwe fiets: Aurum Magma V2
foto: Aurum
dinsdag 28 mei 2024 om 17:55

Alberto Contador en Ivan Basso lanceren nieuwe fiets: Aurum Magma V2

Materiaalzone Aurum, het fietsenmerk van Alberto Contador en Ivan Basso, heeft een nieuw model van de Magma gelanceerd. De fiets houdt dezelfde naam als zijn voorganger maar zou zeventien watt sneller zijn, voornamelijk door updates aan de buisprofielen van het frame.

Ongeveer vijf jaar geleden sloegen Contador en Basso – samen goed voor negen zeges in grote ronden – de handen ineen om fietsenmerk Aurum op te richten, destijds met de Aurum Magma als eerste fiets. Dat model heeft nu dus een update gekregen, waardoor vooral de aerodynamica van de fiets erop vooruit gaat.

De meeste winst zou behaald zijn door een nieuwe cockpit, met geïntegreerde kabels. Ook hebben verschillende buizen van het frame een nieuwe vorm gekregen, waardoor deze meer aerodynamisch zijn. Onder meer de staande achtervork, de bovenbuis, de onderbuis en de kroon van de voorvork zijn van een update voorzien.

foto: Aurum

Die wijzigingen zouden niet alleen de aerodynamica verbeteren, maar ook het stijfheid-gewichtsratio van de fiets ten goede komen. De vernieuwde positie van de kroon van de voorvork zorgt er daarnaast voor dat de fiets ruimte biedt aan banden met een breedte tot 35 millimeter. Tevens zou de vorm van de bovenbuis – die naar achter platter wordt – zorgen voor betere schokabsorptie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.