Basso presenteert Venta R: allrounder met een klein prijskaartje
donderdag 14 maart 2024 om 13:00

Basso presenteert Venta R: allrounder met een klein prijskaartje

Materiaalzone Basso heeft een opvolger van de Venta gepresenteerd: de Venta R. Het betreft een allround racefiets die zich vooral met een schappelijk prijskaartje moet onderscheiden.

De Venta R is volgens Basso ontwikkeld om in iedere situatie zijn mannetje te kunnen staan. Daarvoor is hij voorzien van aerodynamische buisvormen die evengoed extremen zouden vermijden en dus in harde wind niet te bruusk zouden worden. Een vork met vlakke buizen zou voor accuraat stuurgedrag en goede controle.

De geometrie is volgens Basso te typeren als ‘gebalanceerd all-round’, terwijl de zadelpen de nodige flex en dus ook comfort zou bieden. De bekabeling rond het stuur is geïntegreerd, terwijl ook de zadelpenklem is weggewerkt, in de achterzijde van de zadelbuis.

Alhoewel de Venta R in twee kleuren beschikbaar is, is de afmontage gelijk. Beide modellen zijn voorzien van mechanische Shimano 105 12-speed groepset en Microtech MCT wielen. Daarvoor heeft Basso gekozen om de relatief betaalbare prijs te garanderen: de Venta R gaat voor €2.849,- over de toonbank.

foto: Basso

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.