Beelden gelekt van nieuwe Cannondale racefiets
donderdag 5 januari 2023 om 13:46

Beelden gelekt van nieuwe Cannondale racefiets

Op internet zijn beelden verschenen van een nieuwe racefiets van Cannondale. Zowel Andrey Amador als Diego Camargo zijn al trainend gespot op een nog onbekend frame, wat vermoedelijk een nieuwe Cannondale SuperSix betreft.

Op Twitter is een video geplaatst van Andrey Amador – die de overstap van INEOS Grenadiers naar EF Education-EasyPost maakt – op de nieuwe fiets. Daarnaast heeft de op YouTube actieve wielertechjournalist David Arthur beeld van de nieuwe fiets geplaatst op Twitter.

Alhoewel onbevestigd, lijkt het te gaan om een nieuwe SuperSix Evo, het vlaggenschip van Cannondale. Gezien de meest recente uitgave van het frame alweer uit 2019 stamt, is het aannemelijk dat er een nieuwe SuperSix onderweg is. Cannondale kon in gesprek met WielerFlits niet bevestigen dat dit frame een nieuwe SuperSix betreft.

Op het eerste gezicht zijn er enkele verschillen met de huidige SuperSix Evo zichtbaar. Zo lijkt de bekabeling net iets anders van de stuurpen de voorvork in te lopen, en lijken de buisvormen aan de voorzijde van de fiets wat anders te zijn. Aan de achterzijde van het frame is de bevestiging van de staande voorvork aan de zitbuis verder verlaagd. Daarnaast is het buisprofiel aan de bovenzijde van de zitbuis dieper, vermoedelijk voor een aerodynamisch voordeel.

Wat verder opvalt is het ‘LAB71’ logo wat op de bovenzijde van de zitbuis is geplaatst. Dit betreft een handelsmerk wat Cannondale heeft aangevraagd. Waarvoor dat precies is, is onduidelijk en de goedkeuring moet nog verleend worden. Ook over dit nog onbekende merk wilde Cannondale niks kwijt aan WielerFlits.

Mogelijk betreft dit een merknaam voor een specifieke lijn fietsen van de allerhoogste kwaliteit, zoals Specialized S-Works heeft. In 2014 lanceerde Cannondale namelijk al een beperkte uitgave van de Synapse Hi-Mod met de opdruk ’71’ op dezelfde plek op het frame. Vermoedelijk is het een verwijzing naar het oprichtingsjaar (1971) van het Amerikaanse fietsenmerk.


Het logo van het nieuwe handelsmerk dat Cannondale heeft aangevraagd bij het Amerikaanse agentschap voor patenten en merkrechten:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.