BH lanceert eerste gravelfiets
foto's: BH
dinsdag 18 juli 2023 om 22:29

BH lanceert eerste gravelfiets

Materiaalzone BH heeft voor het eerst een gravelfiets op de markt gebracht. De BH GravelX, zoals het nieuwe model heet, is een gravelfiets die volgens het Baskische fietsenmerk georiënteerd is op snelheid en gravelwedstrijden.

De GravelX is de eerste gravelbike die BH lanceert, al noemen ze het zelf een ‘gravelracefiets’ omdat de fiets is ontwikkeld met het oog op snelheid en presteren. Als onderdeel daarvan is echter ook comfort meegenomen in het ontwerp, om vermoeidheid te voorkomen na uren op hobbelige wegen.

Daarvoor heeft BH het SRS (Smooth Riding System) ontwikkeld, een systeem wat trillingen absorbeert. Door de vorm van de liggende achtervork en de verbinding van de zitbuis en de liggende achtervork, is er tussen de 3 en millimeter flexibiliteit in het frame welke trillingen absorbeert.

Daarnaast was laag gewicht een belangrijke pijler in de ontwikkeling: het frame weegt slechts 1.050 gram, inclusief de SRS-technologie. Het gebruik van carbon wat BH ook voor mountainbikes gebruikt moet dan weer de nodige stijfheid van het frame verzorgen.

Tevens is er rekening gehouden met de aerodynamica van het frame. Zodoende zijn kabels compleet geïntegreerd in de cockpit, terwijl de zadelpenklem volledig is verborgen in het frame. Tot slot is er opslagruimte gecreëerd in de hoofdbuis, waar ruimte is voor een binnenbandje of enkele kleine gereedschappen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.