BH vernieuwt endurance racefiets RS1
foto's: BH
dinsdag 4 juni 2024 om 12:59

BH vernieuwt endurance racefiets RS1

Materiaalzone BH heeft een nieuw model van de RS1 endurance racefiets gepresenteerd. Het nieuwe model zou enkele aerodynamische verbeteringen ondergaan zijn en betere integratie bieden, zonder in te boeten aan comfort.

De nieuwe RS1 benut volgens BH de lessen van de productie van onder meer de Aerolight en Ultralight, om zo tot een comfortabele maar snelle racer te komen. Het carbon frame is ontwikkeld met het oog op balans tussen laag gewicht, comfort en hoge stijfheid. Daarop is onder meer HCIM-technologie (Hollow Core Internal Molding) toegepast. Dit zorgt ervoor dat het frame ook aan de binnenzijde netjes is afgewerkt, wat tot lager gewicht en verbeterde stijfheid leidt.

Ten behoeve van de aerodynamica zijn de buizen ontwikkeld met zogenaamde Kammtail-vormen (een afgestompte druppel-vorm). Ook met het oog op aerodynamica is er gewerkt aan de integratie, waardoor de bekabeling geheel intern loopt. Tevens is de zadelpenklem verborgen, evenals de snelspanners (met de door BH eerder geïntroduceerde Hidden Quick Lever).

De comfort van de fiets zou vooral moeten komen door een nieuwe geometrie. Het frame is aan de voorzijde wat hoger door een verhoogde balhoofdbuis, wat een wat meer gemakkelijke positie mogelijk zou maken. De fiets biedt ruimte aan banden tot 32 millimeter breed.

De nieuwe BH RS1 is vanaf €3.299,- beschikbaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.