Bianchi lanceert nieuwe gravelfiets: Arcadex
foto: Bianchi
vrijdag 7 juni 2024 om 15:24

Bianchi lanceert nieuwe gravelfiets: Arcadex

Materiaalzone Bianchi heeft een nieuwe gravelfiets gelanceerd. De Arcadex, zoals het nieuwe model heet, is volgens de Italiaanse fabrikant georiënteerd op ‘avontuur’ en bikepacking. Dat doet het onder meer door speciale interne opslagruimte in het frame en een ontspannen geometrie

De Arcadex komt in Bianchi’s gamma naast de Impulso, een gravelfiets die meer geschikt is voor wedstrijden en snelle gravelritten. De Arcadex zou wat meer comfort moeten bieden, maar is ook voorzien van enkele specifieke toevoegingen met het oog op lange ritten.

foto: Paolo Penni Martelli

Meest voornamelijk is dat een interne opslagruimte, die onder de voorste bidonhouder zit, in de onderbuis. Hier zit een speciale beschermende hoes in, van Velomann, om te zorgen dat spullen niet zomaar door het frame stuiteren en mogelijk schade aanrichten. Daarnaast zitten er de nodige bevestigingspunten op het frame (bijvoorbeeld voor extra bidonhouders of bikepackingtassen), terwijl er ook een speciale bijpassende set bikepackingtassen is gelanceerd.

Het frame is daarnaast voorzien van een geometrie die moet bijdragen aan het comfort van de gebruiker, door een wat minder agressieve positie aan te nemen. Daarnaast fungeert het hendeltje van de steekas als een 4, 5 en 6 millimeter inbus, zodat je nooit – of op zijn minst zelden – zonder de juiste inbussleutel komt te zitten.

De Bianchi Arcadex is beschikbaar in twee modellen, met de elektronische SRAM Apex AXS of de mechanische Shimano GRX groepset, vanaf €2,999,-. Als upgrade kan het frame voorzien worden van een geveerde voorvork.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.