Bianchi lanceert nieuwe lijn gravelracers
foto: Bianchi
donderdag 23 november 2023 om 13:24

Bianchi lanceert nieuwe lijn gravelracers

Materiaalzone Bianchi heeft een nieuwe serie gravelbikes gelanceerd die is ontwikkeld voor gravelkoersen: de Bianchi Impulso. De fiets is naast de off-road inzetbaarheid ontwikkeld met het oog op aerodynamica en laag gewicht.

Geen luie gravelfiets dus, maar een volbloed gravelracer, dat is de Impulso volgens Bianchi. Het carbon frame is aerodynamisch geoptimaliseerd, door inspiratie te putten uit het frame van de aerodynamische Oltre Aero. Voor de progressieve geometrie is dan weer inspiratie opgedaan bij cross-country mountainbikes. Het frame wordt geleverd met een korte stuurpen voor goede reactiviteit, maar een langere reach (horizontale afstand tussen de trapas en de balhoofdbuis) moet wel zorgen voor extra stabiliteit.

Het frame biedt ruimte aan banden tot 42 millimeter en is beschikbaar met een geïntegreerde cockpit, maar ook met een losse stuur-stuurpencombinatie. De Impulso is beschikbaar in een drietal varianten, welke net als bij de Specialissima en Oltre de RC, Pro en Comp heten. Het goedkoopste model is beschikbaar vanaf €2.631,-.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.