Bianchi onthult nieuwe Oltre RC, met opvallende balhoofdbuis
foto's: Bianchi
woensdag 19 oktober 2022 om 19:00

Bianchi onthult nieuwe Oltre RC, met opvallende balhoofdbuis

Bianchi heeft een nieuwe line-up van hun aerodynamische Oltre model onthult. De nieuwe uitgave van hun aerobike is voorzien van een balhoofdbuis geïnspireerd op Formule 1-voorvleugels en een nieuwe geïntegreerd stuur met een driehoekvormige stuurpen.

De Oltre lijn bestaat uit drie modellen: de Oltre, Oltre Pro en topmodel Oltre RC. De balhoofdbuis van de Oltre Pro en Oltre RC hebben een bijzondere metamorfose gekregen, door zogenoemde air deflector technology. Dit bestaat uit twee ventilatiegaten (één aan beide zijden van het frame) die de luchtstroom beter rond de voorzijde van het frame moeten kanaliseren.

Ook de rest van het frame is aangepast op deze ventilatiegaten, die de luchtstroom rondom de fiets moeten dicteren. Zo is aan de bovenzijde van de onderbuis een versmalling zichtbaar, om de luchtstroom efficiënt langs de rest van het frame te laten glijden. Het totaal aan verbeteringen, leidt volgens Bianchi tot een vermindering van 17 watt aan 50 kilometer per uur.

Alledrie de modellen van Bianchi’s aerobike zijn voorzien van een opvallende nieuwe stuurpen, die opvallende gelijkenissen vertoont met het ondertussen welbekende triangelstuur van Cervélo. Net als de V-vormige stuurpen van Cervélo, splijt de nieuwe stuurpen van Bianchi in twee, richting het stuur. De opening in het stuur die hierdoor ontstaat is bij Bianchi daarentegen significant kleiner dan bij de Canadese fietsenproducent. Bekabeling is volledig geïntegreerd in het nieuwe stuur.

Met de introductie van de nieuwe Oltre modellen zijn ook drie nieuwe carbon wielsets van Reparto Corse gepresenteerd. De Oltre en Oltre Pro worden afgemonteerd met 50 millimeter diepe wielen, terwijl de Oltre RC voorzien is van een 50 millimeter diep voorwiel en een 65 millimeter diep achterwiel.

De Oltre RC, met de nieuwe RC 65/50 SPBTech wielen van Reparto Corse

De frameset van de Oltre RC weegt in totaal 1.335 gram, terwijl de frameset van de Oltre Pro 1.395 gram weegt en de Oltre framset 1.385 gram. Alledrie de modellen bieden ruimte tot 30 millimeter brede banden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.