Bianchi presenteert vernieuwde Specialissima
foto's: Bianchi
donderdag 21 september 2023 om 11:10

Bianchi presenteert vernieuwde Specialissima

Materiaalzone Bianchi heeft een nieuwe uitgave van de Specialissima gelanceerd. De klimfiets van het Italiaanse merk sluit aan op de trend van racefietsen die laag gewicht en aerodynamische proporties combineren om zo tot een optimale koersfiets te komen.

Om de Specialissima een nog betere fiets te maken heeft Bianchi niet enkel gekeken naar het gewicht, maar is er besloten ook te richten op aerodynamica. Daarom zijn aan de voorzijde van de fiets buisvormen gewijzigd om de luchtstroom efficiënter te doorbreken. Onder andere de samenkomst van de voorvork en de balhoofdbuis, een aerodynamische zadelpen en D-vormige framebuizen moeten hieraan bijdragen.

Gelijktijdig is bij de achterzijde van de fiets vooral gekeken naar gewichtsreductie, om te zorgen dat de aerodynamische verbeteringen niet met een hoger gewicht gepaard gaan. Dat heeft geleid tot een dunnere achtervork en speciale toepassing van verf op het frame.

Het topmodel van de Specialissima weegt daardoor volgens Bianchi slechts 6,6 kilogram; tweehonderd gram onder de legale gewichtslimiet van de UCI. De Specialissima is beschikbaar in drie verschillende varianten die verschillen qua afmontage, carbon-type en kleurstelling.

RIDE Magazine
1 Reacties
21 september 2023 14:45
mooi ding om te cruisen in landen waar de zon altijd schijnt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.