MZ Digest #2: Bianchi XR3 Disc, Cervélo en Lamborghini, Nike Mercurial, Pirelli
woensdag 14 maart 2018 om 18:34

MZ Digest #2: Bianchi XR3 Disc, Cervélo en Lamborghini, Nike Mercurial, Pirelli

Om jullie op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied, brengen we vanaf nu iedere week een overzicht van het laatste nieuws.
Vandaag is er onder andere aandacht voor de Bianchi Oltre XR3, Mark Cavendish en Nike en de Cervélo P5X Lamborghini.

Bianchi presenteert XR3 met schijfremmen

Het Italiaanse fietsenmerk Bianchi heeft een nieuwe Aero racefiets gepresenteerd. Het gaat om de Bianchi Oltre XR3 met schijfremmen. Het de de tweede uitgave van een Bianchi met deze rempartij. De Italianen willen de betrouwbaarheid vergroten door het toevoegen van de schijfrem, waarmee de renner extra controle heeft, later kan remmen en dus een hogere snelheid kan halen. In het nieuwe frame, dat speciaal ontwikkeld is voor schijfremmen, wordt de Countervail-technologie gebruikt. Bianchi beweert dat daarmee 80% van de de schokken uitgeschakeld worden. De fiets wordt afgemonteerd met Shimano R8000 Ultegra.


Mark Cavendish met speciaal Nike Mercurial-schoeisel

Het was sportief niet de week van Mark Cavendish. De Britse sprinter van Dimension Data kwam ten val in Tirreno-Adriatico en moest afstappen met een ribbreuk. Wel reed hij met speciale schoenen, namelijk van Nike. De Amerikaanse sportfabrikant lanceerde onlangs een vernieuwde Mercurial-serie (die twintig jaar geleden ontworpen werd) voor de voetballers, maar heeft in samenwerking met Cav ook een unieke wielerschoen ontworpen. “Een schoen die licht en comfortabel is voor de snelste spelers van de wereld, dient hetzelfde doel op de fiets”, schrijft Cavendish erbij. “Zo is de schoen geboren.”

In het verleden had ook de Britse profwielrenner Adam Blythe enkele bijzondere schoenen van Nike.


Bijzondere samenwerking Cervélo en Lamborghini

Fietsenfabrikant Cervélo heeft de handen ineen geslagen met het Italiaanse autobedrijf Lamborghini. Uit de bijzondere samenwerking is de PX5 Limited Edition voortgekomen, in de herkenbaar gele kleuren van de Lambo. De fiets, die afgelopen week gepresenteerd werd op de Internationale Motor Show van Genève, is zelfs te koop. Er komen 25 fietsen op de markt. De Y-vorm en de kleurencombinatie laten direct de invloed van Lamborghini zien. Een versie van deze PX5 zal komend seizoen gebruikt worden door triatleten van Lamborghini Accademia, die al hebben kunnen testen op de Cervélo.

“Dit project brengt merken samen die gepassioneerd zijn door producten en prestaties van wereldklasse”, vertelt Robert de Jonge, de Nederlandse directeur van Cervélo Cycles. “Onze triatleten leiden de dans als het om racen gaat, en nu kunnen ze zich nog nadrukkelijker onderscheiden van de rest.”


LottoNL-Jumbo presenteert 360º-video uit het peloton

In de Abu Dhabi Tour experimenteerde Antwan Tolhoek met een 360 graden-camera op zijn stuur. In samenwerking met Velon heeft LottoNL-Jumbo nu de betreffende video online gezet. Het geeft een bijzondere inkijk in het peloton, waarbij je zelf kan aangeven welke kant je op wil kijken met vanaf het camerapunt. Volgens de Nederlandse ploeg is het de eerste keer ooit dat een 360º-video uit het peloton is gepubliceerd.


Pirelli met fietsbanden op autobeurs Genève

Lamborghini was niet de enige die iets met wielrennen te tonen had op de autobeurs in Genève. De Italiaanse autobandenfabrikant Pirelli, dat vooral bekend is uit de Formule 1, presenteerde nieuwe PZero Velo-racebanden. Afgelopen juni werd de band al geïntroduceerd, maar die is vanaf nu ook in gekleurde versies beschikbaar zijn. Het gaat om het Pirelli-logo dat een kleurtje krijgt. Om te beginnen met de kleuren geel en rood. De verwachting is dat het komende jaar er meer mogelijkheden gepresenteerd worden.


Bianchi-bolides met speciale print

LottoNL-Jumbo presenteerde afgelopen week in Tirreno-Adriatico speciale tijdritfietsen. De Bianchi Aquila CV’s van Jos van Emden en Primoz Roglic hadden namelijk een handgemaakte opdruk. Normaliter zijn de fietsen van het Italiaanse merk grotendeels celeste (de lichtblauw/turquoise huiskleur van Bianchi) en zwart. Dit keer had het frame een speciale opdruk met diverse lijnen.

Like nu de Facebook-pagina van Materiaalzone


Stem mee: Welke merken moeten we meenemen in de Helmentest?

Binnenkort publiceren we op Materiaalzone een uitgebreide helmentest. Laat jouw mening horen en beslis mee welke merken wij volgens jou mee moeten nemen in onze test. Lees hier meer over de Helmentest.

[poll id=”746″]

RIDE Magazine
1 Reacties
15 maart 2018 07:11
De introductie van de Tarmac SL6 disc had hier best bij gemogen

Edit redactie: Die nemen we mee!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.