Cadex lanceert eerste gravelspecifieke stuur

dinsdag 1 november 2022 om 18:00
Cadex lanceert eerste gravelspecifieke stuur

foto's: Cadex

Cadex heeft vandaag hun eerste gravelstuur gelanceerd. Het volledig carbon GX-stuur is ontwikkeld met de focus op laag gewcicht en om op ruig terrein verbeterde controle te bieden.

De Cadex GX bestaat uit één stuk carbon. Dit voorkomt flexibiliteit van gelijmde verbindingen en hierdoor is het gewicht laag gehouden: het stuur weegt 190 gram bij een breedte van 420 millimeter. De carbon layup is hetzelfde als van de Cadex racesturen, terwijl er op enkele plekken extra carbonvezels ter versteviging van het stuur zijn geplaatst.

De beugels van het stuur zijn voorzien van 16 graden flare (uitloop van de beugels), terwijl er sprake is van 5 graden outsweep (naar binnen draaien van het uiteinde van de beugel) en de drop (het hoogteverschil tussen de beugel en de bovenzijde van het stuur) van de beugel 115 millimeter is. Volgens Cadex zorgt de combinatie van die drie factoren voor extra controle. Tot slot heeft het stuur heeft een backsweep van 5 graden, wat betekent dat de uiteinden van het stuur aan de bovenzijde iets teruglopen richting de rijder.

Het stuur zal beschikbaar zijn in de breedtematen 400, 420, 440 en 460 millimeter, gemeten van remgreep tot remgreep.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.