Campagnolo lanceert Levante: eerste wielset voor gravelfietsen
vrijdag 29 april 2022 om 14:00

Campagnolo lanceert Levante: eerste wielset voor gravelfietsen

Campagnolo brengt voor het eerst een wielset specifiek voor gravelfietsen op de markt. De Levante wielen zijn ontwikkeld voor zowel ontspannen off-road ritten als gravelwedstrijden. Het uiterlijk van de wielen is ontworpen om bij Campagnolo’s 13-speed Ekar gravel-groepset te passen. 

De wielset wordt gepresenteerd als een alleskunner. De wielen zijn stijf om goed te kunnen klimmen, licht voor goede stuurprestaties en reactief om rap te kunnen dalen, stelt de Italiaanse producent van fietsonderdelen. Die drie eigenschappen komen tot stand door Campagnolo’s zelfontwikkelde H.U.L.C (Handmade Ultra-Light Carbon), waarmee wordt gepoogd een optimale balans tussen stijfheid en laag gewicht te bereiken. Alhoewel de wielen stijf zijn, boeten ze volgens Campagnolo niet in aan comfort. Met slechts 1485 gram is het gewicht – zeker voor een set gravelwielen – behoorlijk laag.

De Levante wielen, vernoemd naar de Oostelijke Mediterrane windstroom, zijn voorzien van C-LUX (Campagnolo Luxury) afwerking. Dit draagt niet alleen bij aan een mooie look, maar zorgt er ook voor dat tubeless banden zo goed mogelijk in de velg vallen om schade aan de hiel van de band te voorkomen. Met een interne velgbreedte van 25 millimeter, kan je banden van 38 tot maar liefst 76 millimeter breed monteren.

Om onderhoud te bemakkelijken is de naaf voorzien van een cup and cone-systeem en is er gebruik gemaakt van externe spaaknippels. Daarnaast heeft Campagnolo gekozen om straight-pull spaken te gebruiken, waardoor eventueel vervangende spaken makkelijk te vinden moeten zijn. Zowel het voor- als achterwiel zijn voorzien van 24 spaken. De Levante wielen worden standaard voorzien van een N3W freewheelbody, die specifiek is ontworpen voor cassettes van Campagnolo 11-, 12- en 13-speed groepsets. De wielset kan ook geleverd worden met Shimano HG en SRAM XDR freewheelbodies.

De Levante wielen zijn verkrijgbaar voor €1495,- euro.

RIDE Magazine
1 Reacties
29 april 2022 21:05
Mooie set met de sublieme afwerking die je van Campagnolo gewend bent.
Jammer dat er geen 650b variant op de markt komt, helemaal omdat de specificaties spreken van 76mm maximale bandbreedte.
Als je bij panne aan de spaken snel weer op weg wilt dan ga je niet voor deze set. Een kitje van campa (prijzig) zal door de meeste bikeshops besteld moeten worden. En een spaak bijzetten is best even een klusje als ook de nippel vervangen moet worden. Niet iets wat ik graag langs de kant van de weg zou doen. Wel iets wat in principe weinig voorkomt als je een gezonde BMI hebt

Om te reageren moet je ingelogd zijn.