Campagnolo introduceert nieuwe gravelgroepset en all-road wielen
foto's: Campagnolo
dinsdag 20 februari 2024 om 14:54

Campagnolo introduceert nieuwe gravelgroepset en all-road wielen

Materiaalzone Campagnolo heeft een nieuwe versie van hun gravelgroepset Ekar gelanceerd. De Ekar GT (Gran Turismo) groepset is volgens Campagnolo ontwikkeld met het oog op veelzijdigheid.

De groepset is net als zijn ‘grote broer’ enkel beschikbaar in een 1×13-afmontage. Daarin is wel keuze uit vijf verschillende voorbladen (44-, 42-, 40-, 38- of 36-tands) en vier verschillende cassettes (9-36, 9-42, 10-44 en 10-48). Waar de ‘reguliere’ Ekar crankset van carbon is vervaardigd, is de Ekar GT crankset van aluminium gemaakt.

De nieuwe Campagnolo Ekar GT

Daarnaast is Ekar GT van een groter derailleurwieltje voorzien, waardoor modder minder snel zou ophopen in de derailleur. Het ontwerp van de remgrepen is van een nieuw ontwerp voorzien, wat voor verbeterde ergonomie zou moeten zorgen. Ekar GTt zou 2.700 gram wegen, ongeveer 315 gram meer dan de reguliere Ekar. De groepset kost €1.490,-.

Naast Ekar GT, lanceert Campagnolo ook een nieuwe wielset: Zonda GT. Deze wielen kunnen volgens Campagnolo zowel op verharde wegen als op onverharde wegen worden ingezet. Met een interne velgbreedte van 23 millimeter, kunnen er banden van 25 tot 48 millimeter breed op de wielen gemonteerd worden. De aluminium velgen zijn 29 millimeter diep. Het totale gewicht van de wielset is volgens Campagnolo 1.690 gram, voor een prijs van €690,-.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.