Cannondale lanceert LAB71 voor producten uit topsegment
foto: Cannondale
Ties Wijntjes woensdag 15 februari 2023 om 15:00

Cannondale lanceert LAB71 voor producten uit topsegment

Materiaalzone Cannondale heeft vandaag LAB71 gelanceerd; een nieuwe noemer voor verschillende producten uit hun hoogste segment. Eerder was de destijds nog onbekende merknaam al zichtbaar op nieuwe fietsen van EF Education-EasyPost.

Verschillende producten gaan onder LAB71 vallen, uit zowel de weg-, mountainbike-, gravel- en e-bike-collectie. De producten die de noemer LAB71 krijgen, zullen tot de “kroonjuwelen van Cannondale’s productlijn” behoren door “de combinatie van de meest geavanceerde materialen, gecombineerd met een selectie van de beste onderdelen en een uniek design”, zo valt te lezen in een persbericht van de Amerikaanse fietsproducent.

Dat onderschrijft Richard Prenderville, Cannondale’s Chief Marketing Officer. “De LAB71 productportfolio is het beste van het beste van Cannondale. Elk LAB71 product is van hoge kwaliteit tot in het kleinste detail en ontworpen voor prestaties van wereldklasse. Onze ontwerpers en ingenieurs weten dat elke finishlijn een nieuwe startlijn heeft. Bij LAB71 zien we dat ze het onmogelijke durven te doen en hun ongebreidelde passie voor ontwikkeling en creativiteit uitdrukken.”

Het nog ongelanceerde model van Cannondale, waar op de bovenzijde van de zitbuis ‘LAB71’ zichtbaar is

Het LAB71-logo was voor het eerst te zien op nieuwe fietsen van team EF Education-EasyPost. Alhoewel dat een nog ongelanceerd frame betreft, gaat dat naar alle waarschijnlijkheid om de nieuwe SuperSix Evo, mede omdat die recentelijk op de lijst van de UCI met goedgekeurde frames is verschenen.

De eerste producten van LAB71 zijn beschikbaar vanaf 1 maart 2023, al wil Cannondale nog niet bevestigen wat voor producten dat gaan zijn. Wellicht de nieuwe SuperSix waar het logo al op te zien was? Enfin, wordt vervolgd.

Geef een reactie