Canyon lanceert vernieuwde uitgave van Grail
foto's: Canyon
donderdag 12 oktober 2023 om 11:00

Canyon lanceert vernieuwde uitgave van Grail

Materiaalzone Canyon heeft vandaag een nieuwe versie van de Grail gelanceerd. De gravelfiets was al enkele maanden in actie te zien – onder andere tijdens Unbound en op het WK – maar is nu officieel uit de doeken gedaan. De tweede generatie van de Grail is voorzien van een nieuwe geometrie en verbeterde aerodynamica, terwijl er nu ook een CFR-model beschikbaar is.

Volgens Canyon blinkt de nieuwe Grail vooral uit in personaliseerbaarheid. Zo is het frame voorzien van een opslagruimte in de onderbuis, terwijl er ook een speciale frametas is ontwikkeld die vanuit deze opslagruimte aan het frame bevestigd kan worden. Daarnaast is het nieuwe CP0039 stuur voorzien van montagepunten voor een opzetstuur, geïnspireerd op het tijdritstuur van de Canyon Speedmax. Tevens is de Grail voorzien van verschillende montagepunten, bijvoorbeeld voor extra bidonhouders of spatborden.

Net zoals de Inflite crossfiets recent in een CFR-uitgave werd gelanceerd, is er nu ook van de Grail een CFR-model beschikbaar. Fietsen die onder de CFR-lijn (Canyon Factory Racing) van Canyon vallen, behoren tot de meest hoogwaardige modellen van de Duitse fietsfabrikant. De Grail CFR is vergeleken met de nieuwe Grail CF SLX 118 lichter, terwijl het frame 10% stijver zou zijn. De voorbije maanden heeft deze nieuwe Grail CFR zijn sporen al verdiend. Zo won Carolin Schiff er Unbound 200 op en wist Katarzyna Niewiadoma er afgelopen weekend het WK Gravel op te winnen.

De Canyon Grail is beschikbaar vanaf €2.699,-. Binnenkort lees je op WielerFlits een uitgebreide review van de tweede generatie Grail.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.