Canyon presenteert retro-uitgave van Grizl gravelfiets
foto's: Canyon
dinsdag 14 maart 2023 om 11:00

Canyon presenteert retro-uitgave van Grizl gravelfiets

Materiaalzone Canyon heeft vandaag een speciaal model van de Grizl gelanceerd. De gravelfiets heeft een speciaal retro-ontwerp gekregen als ode aan de 90’s en de vroege dagen van het mountainbiken.

“Ah, de 90’s. MTV, videobanden en de Sony Walkman”, begint het persbericht van de Duitse fietsfabrikant nostalgisch. “En natuurlijk het wilde westen dat de vroege wereld van het mountainbiken was.” De speciale uitgave van de Grizl is volgens Canyon een terugblik op precies die tijd.

Alhoewel de technologie die in fietsen gaat een stuk verder ontwikkeld is, zijn er genoeg overeenkomsten tussen het mountainbiken uit de 90’s en de speciale retro Grizl: een vork zonder veerweg, een kleurrijk ontwerp en verchroomde onderdelen. “Ons eerbetoon aan het mooie en goede uit het pioniersdecennium van het mountainbiken” stelt Canyon.

Dat betekent dat de fiets ideaal is voor underbiken: het opzoeken van de grenzen van de fiets en over terrein rijden wat eigenlijk nét technischer is dan waar je fiets voor is gemaakt. Precies wat mountainbiken vóór innovaties zoals voor- en achtervering, dropper posts en reactieve schijfremmen ook was.

Het retro design bestaat uit een opvallende blauw-roze kleurstelling, geborstelde aluminium velgen en een roze geanodiseerde stuurpen. De Grizl CF SL7 Throwback, zoals het model heet, is afgemonteerd met SRAM Rival XPLR eTap AXS en zilverkleurige DT Swiss GR 1600 wielen.
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.