Canyon vernieuwt Inflite line-up: nieuwe kleuren en nieuwe afmontage

donderdag 29 september 2022 om 11:00
Canyon vernieuwt Inflite line-up: nieuwe kleuren en nieuwe afmontage

De opvallende Canyon Inflite CF SL 8 - foto's: Canyon

Canyon heeft vandaag een vernieuwde line-up van hun Inflite crossfiets gepresenteerd. De crossfiets van onder andere Mathieu van der Poel is voorzien van nieuwe kleuren, nieuwe afmontage en meest opvallend: nieuwe wielen van DT Swiss.

Net als vorig jaar is de Inflite van een stevige update voorzien. Onder de oppervlakte betreft het nog altijd dezelfde Inflite frames die in 2018 werden gelanceerd, maar de afmontage en de looks van de fiets zijn flink gewijzigd. Canyon heeft vier verschillende modellen gepresenteerd verspreid over twee lijnen: het hoogwaardige CF SLX-model en de meer toegankelijke CF SL-lijn.

De grootste wijziging zijn de nieuwe DT Swiss CRC 1400 en DT Swiss CRC 1600 wielen. Deze wielset is op dit moment exclusief voor Canyon. De wielen zijn met een 22 millimeter interne velgbreedte geoptimaliseerd voor crossbanden van 33 millimeter breed. De velgdiepte van 45 millimeter moet de wielen ook goed door los zand en modder laten sturen, naast dat het ook enig aerodynamisch voordeel biedt. De CRC 1400 en CRC 1600 zijn voorzien van respectievelijk het 240 en 350 ratchet naafsysteem van DT Swiss.

De Inflite CF SLX 9: het vlaggenschip van de Inflite-lijn – foto: Canyon

Daarnaast zijn nu drie modellen ook voorzien van een 4iiii of Quarq vermogensmeter. Enkel het instapmodel, de Inflite CF SL 6 wordt niet standaard geleverd met een vermogensmeter. De CF SLX 9 is beschikbaar in een zwart-witte kleurstelling, terwijl van de CF SL lijn vooral de geel-blauwe CF SL 8 in het oog springt.

De 2023 Inflite is beschikbaar vanaf €1.999, voor de Inflite CF SL6, terwijl de top-spec CF SLX 9 €4.699 kost.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.