Castelli presenteert bijzonder gravelshirt met vak voor waterzak
foto: Castelli
dinsdag 21 mei 2024 om 14:49

Castelli presenteert bijzonder gravelshirt met vak voor waterzak

Materiaalzone Castelli heeft een nieuw shirt speciaal voor gravelwedstrijden gepresenteerd. Het Unlimited Pro gravelshirt is aerodynamisch geoptimaliseerd, maar valt vooral op doordat hij een speciaal vak op de rug heeft waar een waterzak in geplaatst kan worden.

Veel wedstrijdrijders maken tijdens gravelwedstrijden gebruik van waterzakken (die ook wel eens hydratatie-blazen worden genoemd), om langer door te kunnen rijden zonder te hoeven stoppen voor nieuwe bidons. Daarvoor maken ze vaak gebruik van speciale rugzakjes, maar met het nieuwe shirt van Castelli zou dat niet meer nodig zijn doordat er een vak bovenop de rug is geplaatst, waar een waterzak van 1,5 liter in past.

Volgens Castelli zou er ook gedacht zijn aan het comfort en zou het dragen van de waterzak op de rug niet ongemakkelijk worden in warme omstandigheden. Dat komt doordat het vak is gemaakt van een soort gaas dat helpt bij luchtdoorstroming en daarmee het vormen van een zweetplek zou voorkomen.

Ook is er gedacht aan aerodynamica, wat bij snelle gravelwedstrijden ook een rol kan spelen. Daarvoor is een soort ribbelpatroon aangebracht op de mouwen. Het shirt is gemaakt van Castelli’s Air_O Strech stof, waar ook hun aerodynamische Aero 7 shirt van wordt gemaakt. Het gravelshirt gaat voor €129,99,- over de toonbank.

foto: Castelli

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.