Cervélo slaat nieuw pad in met eerste mountainbike: hardtail ZHT-5

dinsdag 4 oktober 2022 om 16:13
Cervélo slaat nieuw pad in met eerste mountainbike: hardtail ZHT-5

foto: Cervélo

Cervélo heeft vandaag voor het eerst een mountainbike gelanceerd: de ZHT-5. De hardtail is vooral gericht op cross countrywedstrijden en heeft om dat te bereiken een aggressieve houding en relatief laag gewicht.

De Canadese fietsproducent heeft de hardtail ontworpen vanwege een verschuiving naar ‘multi-disciplinair’ koersen, zoals Tom Pidcock, Mathieu van der Poel en Milan Vader doen. Laatstgenoemde zal de Cervélo ZHT-5 ook gaan gebruiken in aanloop naar de Olympische Spelen van 2024. Naar verwachting zal de fiets tijdens de wereldbeker mountainbiken in Valkenburg komend jaar zijn koersdebuut maken.

Het gewicht van het frame van de ZHT-5 is 907 gram (bij een maat medium) en daarmee aan de lage kant. De focus lag bij de ontwikkeling niet louter op laag gewicht, maar evengoed op de geometrie van het frame om snel maar gecontroleerd met de mountainbike te kunnen dalen. Zodoende is gekozen voor een relatief korte wielbasis, wat de wendbaarheid van de fiets ten goede komt.

Kabels en leidingen zijn grotendeels aan de binnenkant van het frame weggewerkt. De fiets is beschikbaar in een tweetal configuraties, die beide voorzien zijn van een voorvork met 100 millimeter vering van RockShox en elektronische 12-speed groepsets van SRAM.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.