Close the Gap Insider – Eenvoudig maar briljant

Close the Gap Insider – Eenvoudig maar briljant
Door Bastiaan Gaillard
woensdag 20 februari 2019 om 21:20

Mening renner herkent ongetwijfeld het probleem. Smal fietspad, twee naast elkaar rijdende fietsers voor je en geen mogelijkheid om er langs te gaan. Op een stadsfiets los je dat op met je fietsbel. Sterker nog, een bel is in Nederland verplicht op de fiets. Maar een fietsbel op een racefiets, dat kan toch niet? Het Nederlandse Close the Gap (voorheen Hide My Bell), heeft daar een oplossing voor gevonden.

Het moet toch gaaf zijn om iets vernieuwends te doen in de fietsindustrie. Je ziet dat gat in de markt en gooit al je passie er tegenaan om je droom na te jagen. Dit deed Mathijs Wagenaar een aantal jaar terug met een navigatiehouder en een bel. Voor de goede orde; van deze twee losse accessoires maakte Mathijs één product. Zijn bedrijf Close the Gap heeft verschillende modellen in het assortiment geschikt voor bijna elke fietscomputer. Voor de review ontvingen wij het nieuwste model uit de familie. De ‘Insider’.

Simpele montage

Deze variant uit het Hide my Bell-assortiment is speciaal bedoeld voor offroad rijden. Ik rijd graag op mijn mountainbike en test momenteel naar hartenlust een gravelfiets. Prima timing om eens aan de slag te gaan.

Het doosje komt met alles wat je nodig hebt voor de montage. Ik denk in eerste instantie dat er te veel ruimte is bij mijn mountainbikestuur om hem stevig vast te maken. Dan rolt daar het rubber stripje uit de verpakking. Opgelost, de Insider zit als een huis. De houder kent dezelfde montage als de houder die je nu al gebruikt voor je fietsnavigatie.

Na bevestiging zit de navigatie bovenop mijn stuurpen. De bel is terug te vinden aan de linkerkant. In het doosje zitten er allerlei houders voor de verschillende merken navigatie. Op het moment van schrijven worden Garmin, Wahoo, Sigma, Mio, Lezyne, Bryton en Polar ondersteund.

Blinkt uit in eenvoud

Ik ben bekend met de eerste versie van Hide my Bell en daar rijd ik al enige tijd mee op de racefiets. Inmiddels ben ik een tevreden gebruiker van deze eenvoudige maar briljante oplossing. Het is echt zoiets waarvan je denkt: “Waarom kom ik hier zelf niet op?”. Datzelfde geldt voor de nieuwste telg. Je klikt je navigatie vast en je gaat veilig uitgerust op pad. De bel is stijlvol weggewerkt, waardoor je er uit esthetisch oogpunt prima mee voor de dag kan komen.

De bel bevindt zich aan de linkerkant van je stuurpen. Ik ben rechtshandig en het lukt mij eenvoudig om andere fietsers vroegtijdig op mijn komst te attenderen. Ik gebruik de Insider op het MTB parcours en tijdens mijn ritten door het bos. Simpel maar doeltreffend.

Hij blinkt én klinkt uit in eenvoud. Het geluid van de bel is perfect. Luid en duidelijk horen de weggebruikers mij aankomen. Tijdens ritten hoor je de bel niet. Geen gerammel of getikt. Net als een reguliere houder is deze oplossing muisstil.

Bellen met de profs

In wedstrijdverband hebben renners niets aan een bel. Motoren en auto’s voor de koers houden immers de weg vrij zodat de coureurs daar niet over na hoeven te denken. Iedereen weet dat er een grote groep profs op twee wielen door de straten jaagt. Tijdens trainingen is dat andere koek. Dan dienen zij zich aan de verkeersregels te houden en dan komt een bel goed van pas. Close the Gap heeft zijn weg ondertussen ook naar de profs gevonden. Het mooiste affiche is wel Chris Froome. Hij is meerdere malen gespot met een blauwe navigatiehouder met daaronder een bel. Ook Ramon Sinkeldam en Toon Aerts zijn fan van deze oplossing tijdens hun trainingsrondjes.

Sinds enige tijd heeft Close the Gap een partnership gesloten met wielerteam Roompot – Charles. De Nederlands/Belgische equipe heeft als pijler veiligheid in het verkeer. Dit houdt voor de mannen van Michael Boogerd en Erik Breukink in, dat elke navigatiehouder die op de fiets gemonteerd is zo’n vernuftig belletje heeft. De dames van ParkHotel Valkenburg zijn ook voorzien van deze slimme houders. Close the Gap timmert lekker aan het fietspad zullen we maar zeggen.

Conclusie

Close The Gap is erin geslaagd om in de doorgaans traditionele wielerwereld met een innovatieve toevoeging te komen. Naast de Insider hebben ze meer producten in het assortiment. Er zijn verschillende varianten van de Hide My Bell te vinden in de webshop. Zo is er een kleine variant voor de slanke navigatie en de reguliere houder voor een normaal formaat GPS. Het hele assortiment is gericht op vernieuwing en innovatie met als doel om hun producten beter te maken.

De Insider voldoet geheel aan bovenstaande criteria. Voor mij de perfecte houder voor een pittige gravelronde door de bossen of een slingerend MTB parcours. De bel met navigatiehouder is te koop in de webshop van Close the Gap. De door mij geteste Insider wisselt voor 36,95 van eigenaar. Of ik hier enthousiast van word? Jazeker! Ik kan hem van harte aanbevelen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.