Colnago lanceert met G4-X gloednieuwe gravelfiets
foto: Colnago
donderdag 2 mei 2024 om 11:57

Colnago lanceert met G4-X gloednieuwe gravelfiets

Materiaalzone Colnago heeft een nieuwe gravelfiets aangekondigd. Met de G4-X bouwt het Italiaanse fietsenmerk naar eigen zeggen voort op de G3-X uit 2019, hoewel de gloednieuwe gravelbike op aerodynamisch vlak ook gelijkenissen toont met de V4R-racefiets.

In vergelijking met de G3-X is de bandenspeling nu iets groter, van 42 naar 45 millimeter breed. De fiets neemt verder de CC.01 geïntegreerde cockpit van de C68 racefiets over, om de gravelfiets zo aerodynamisch mogelijk te maken. De G4-X beschikt ook over volledige interne kabelgeleiding.

De G4-X is verkrijgbaar in vijf maten, van 45 tot en met 57. In vergelijking met de C68 Gravel is de G4X compacter, zowel in de liggende achtervorklengte als aan de voorkant, wat resulteert in een kortere wielbasis.

Dit wordt gecombineerd met een steilere balhoofdhoek om, volgens Colnago, een “fiets te creëren die geschikt is voor een agressieve rijstijl.” De fiets is ook iets korter in de wielbasis dan de G3-X, maar dus met een iets steilere balhoofdhoek en een groter bereik. De G4-X is verkrijgbaar vanaf 20 juni 2024.

Ook geschikt om mee te crossen
De G4-X wordt door Colnago gepresenteerd als een gravelfiets, maar is ook geschikt om mee te crossen. Net als een heel groot aantal andere merken, maakt de fietsconstructeur geen onderscheid meer tussen een gravel-frame en een veldrit-frame. Zo werkte Ryan Kamp zijn laatste veldritten van het voorbije crossseizoen af op de Colnago G3-X.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.