Corima presenteert ESSENTIA 40 wielen: all-round en all-road
foto: Corima
dinsdag 20 september 2022 om 16:00

Corima presenteert ESSENTIA 40 wielen: all-round en all-road

Corima heeft een nieuwe set wielen gepresenteerd, de ESSENTIA 40. De wielset wordt betiteld als all-road en is bedoeld om de verschillen tussen weg- en gravelwielen te overbruggen.

De veelzijdigheid van de ESSENTIA 40 betekent dat de wielset een talrijkheid aan karakteristieken toegeschreven kan worden: lichtgewicht, stabiel en comfortabel claimt Corima. De wielen zijn ontwikkeld in samenspraak met gravelcoureurs en ploegen uit de WorldTour, om die mix van karakertrekken te bereiken.

De tubeless wielen zijn voorzien van 40 millimeter diepe velgen en hebben een gewicht van 1600 gram. De ESSENTIAS 40’s hebben een zogenaamd hookless velgprofiel, waardoor je met lagere bandenspanning kan rijden. Tevens helpen hookless velgen om een ronder bandprofiel te vormen, wat leidt tot meer grip en controle. In de nieuwe wielset van Corima kan je 28 millimeter banden monteren voor op de weg, of tot wel 50 millimeter brede banden voor op het onverharde.

De combinatie van Corima’s R2 spaakmontage en externe nippels zorgt voor extra stijfheid, terwijl aerospace foam core (een schuimvulling van de velg, red.) voor extra schokabsortptie zorgt. De wielen zijn voorzien van een nieuw freehub mechanisme, wat met 36 pallen (op een hoek van 10 graden) is ontworpen om hoge vermogens goed te kunnen tolereren zonder in te boeten aan levensduur van de naaf.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.