CyclOn voegt lagerbeschermende Sealing Paste toe aan assortiment

zondag 13 november 2022 om 09:00
CyclOn voegt lagerbeschermende Sealing Paste toe aan assortiment

Foto: Cyclon

CyclOn heeft na een succesvolle testperiode in verschillende werkplaatsen Sealing Paste toegevoegd aan het assortiment: een speciale pasta om lagers te beschermen tegen vocht en vuil.

Remco Schouten, Sales Promotor bij CyclOn, liep tijdens zijn voormalige baan als mechanieker steeds tegen hetzelfde probleem aan: snel slijtende en kapotte lagers door vuil en water van buitenaf. Navraag bij werkplaatsen door heel Nederland leerde CyclOn dat meer mechaniekers tegen dit probleem aanlopen, daarom heeft CyclOn de nieuwe Sealing Paste ontwikkeld.

Sealing Paste is geschikt voor gebruik op verschillende typen lagers – foto: Cyclon

Sealing Paste is vooral geschikt voor gebruik op gravelbikes en mountainbikes. De Sealing Paste beschermt lagers tegen de invloeden van buitenaf, waardoor de levensduur van lagers aanzienlijk wordt verlengd. Maar niet alleen mountainbikers en gravelaars fietsen onder natte en vuile omstandigheden. Ook voor forensen die door weer en wind naar school of werk fietsen en enthousiaste wielrenners biedt Sealing Paste een meerwaarde.

De Sealing Paste is geschikt voor de montage van onder andere balhoofdlagers, trapaslagers en wiellagers. Je kunt de Sealing Paste gebruiken als extra afdichtmiddel om je lagers te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals water en vuil. De Sealing Paste gebruik je voor het monteren van lagers in het frame of de wielen. Wil je de lagers reviseren, dan aviseert CyclOn om de Course Grease of Bearing Grease tussen de kogels te smeren, waarna je de lagers terug kan plaatsen met de Sealing Paste. De Sealing Paste is net als de andere vetten van CyclOn veilig voor carbon.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.