De Ketele en Ghys rijden Zesdaagse van Gent met nieuwe baanwielen Fast Forward

dinsdag 16 november 2021 om 16:00
De Ketele en Ghys rijden Zesdaagse van Gent met nieuwe baanwielen Fast Forward

foto: Fast Forward

Kenny De Ketele en Robbe Ghys zijn met een primeur aan de haal gegaan op de Zesdaagse van Gent. De Zesdaagse-specialisten rijden in wielerbaan Het Kuipke deze week rond met de fonkelnieuwe FFWD RYOT77-baanwielen van wielbouwer Fast Forward uit Zwolle. Het Belgische duo is titelverdediger; De Ketele en Ghys wonnen de laatste editie in 2019, pre-corona.

De FFWD RYOT77 Track – zoals het type wiel volledig heet – is gebouwd met een 77 millimeter hoge carbon velg met de aerodynamische LAW-technologie van Fast Forward. Deze is geoptimaliseerd zodat alle meest voorkomende banden in de velg kunnen, dankzij een breedte van 26 millimeter. De naven zijn voorzien van een zwarte coating. Het voorwiel kent afsluitingen met bouten in de as, maar in het achterwiel zitten stalen kappen om slijtage bij wielwissels te beperken.

In de velgen zijn zwarte Sapim CX Sprint-spaken gestoken, waardoor de wielset de perfecte stijfheid heeft om ermee te kunnen sprinten. De wielen van FFWD staan ook bekend om het opvallende uiterlijk en dat is ook nu weer het geval. Op de zwarte onderlaag is het logo van de ervaren Nederlandse wielbouwers in het wit op de velg gedrukt. De RYOT77 Track vervangt het F6T- en het F9T-model. Vanaf medio november is de set voor €1499,- beschikbaar.

foto: Fast Forward

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.