De PowerPod Lite Vermogensmeter: Makkelijk in gebruik, vriendelijk voor de portemonnee
dinsdag 16 oktober 2018 om 13:00

De PowerPod Lite Vermogensmeter: Makkelijk in gebruik, vriendelijk voor de portemonnee

Steeds meer fanatieke wielrenners denken na over een vermogensmeter, maar het kostenplaatje schrikt nog veel mensen af. Wanneer je goed je best doet, ben je voor een goede vermogensmeter al snel meer dan duizend euro kwijt. VeloComp heeft hier met de PowerPod vermogensmeter iets op gevonden. Betaalbaar en bovendien makkelijke te installeren. Naast een eenvoudige koppeling met je telefoon (Bluetooth) is deze simpel te koppelen met een sporthorloge of je fietscomputer.

Hoe werkt de PowerPod?

De PowerPod werkt met een doordachte berekening van elf verschillende waarden. Hierdoor weet jij precies weet hoeveel vermogen je op de pedalen zet. De PowerPod combineert 800 keer per seconden de cijfers van snelheid, luchtdruk, hoogte, temperatuur, hellingspercentage en bijvoorbeeld tegenwind. De uitkomst van deze getallen vormt de basis voor jouw geleverde kracht en het getal in vermogen op je fietscomputer.

De voordelen van de PowerPod op een rij:

  • Zeer accuraat
  • Meet 800 keer per seconde
  • Bluetooth Smart én ANT+
  • Makkelijke installatie
  • Klein; 5,5 x 5,1 x 1,6 cm
  • Slechts 34 gram, dus zeer licht
  • Geschikt voor starters en voor profs
  • Batterijduur: 10-13 uur

De PowerPod Lite is een vermogensmeter waarvoor je niet je hele fiets hoeft om te bouwen. Gemak dient de mens! Hang simpelweg de PowerPod met de meegeleverde mount onder je stuur. Laat de PowerPod contact maken met een ANT+ snelheidsmeter en je bent al klaar om te gaan.

PowerPod, meer dan een vermogensmeter

Traditionele vermogensmeters werken vaak met rekstrookjes op het pedaal of in de as. Met de rekking van dit strookje én nog een hele berekening van de rek komt er uiteindelijk een vermogen uitrollen. Op het moment dat hierin iets niet meer klopt, krijg je verkeerde data. Zonde vindt VeloComp. De PowerPod doet dit enkel door middel van constante berekeningen. Hierbij zijn ze niet afhankelijk van rek op een strookje. Geen foutieve informatie meer, claimt het bedrijf. PowerPod blijft computergestuurd analyseren.

PowerPod doorstaat de test

In de vergelijking met andere vermogensmeters, blijkt dat indirect meten van vermogen door de Powerpod zeer accuraat is. Uit testresultaten blijkt slechts een maximale afwijking van 3%, een geaccepteerd verschil in de fietswereld dat niet anders is dan de meeste enkelzijdige vermogensmeters.

De Powerpod kan bovendien dankzij de gekoppelde cadanssensor ook het verschil in links en rechts weergeven. Een groot voordeel ten opzichte van de enkelzijdige vermogensmeters.

De PowerPod koppelen

De PowerPod werkt samen met alle reguliere fietscomputers. Van een Polar tot een Wahoo en van Garmin tot Suunto. De PowerPod kan verbonden worden met alle ANT+ toestellen. Een ANT+ speedsensor is nodig voor geavanceerde metingen. De Garmin GSC-10 is helaas niet geschikt.

De Powerpod Lite is al verkrijgbaar voor € 224,95. Heb je door het lezen van dit artikel interesse gekregen in deze bijzondere vermogensmeter? Op de website van onze partner Rosiir vind je meer informatie.

Deze week is de PowerPod Lite Vermogensmeter te winnen met onze winactie!

Verantwoording:
Dit bericht is een gesponsorde bijdrage

RIDE Magazine