Echt waar: aerodynamische fietscomputer-houder voor dsm-firmenich PostNL
foto: Cor Vos
dinsdag 9 juli 2024 om 16:08

Echt waar: aerodynamische fietscomputer-houder voor dsm-firmenich PostNL

Materiaalzone Marginal gains waren eerst nog een trucje van het voormalige Team Sky maar zijn ondertussen een algemeen bekend fenomeen in het profpeloton. Vandaag is er weer een nieuwe te zien bij dsm-firmenich PostNL, want zij maken gebruik van een aerodynamische houder voor de fietscomputers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
In de jacht naar overwinningen telt ieder klein beetje winst, dus gaan ploegen hard op zoek naar zoveel mogelijk marginal gains. Daarbij heeft dsm-firmenich PostNL weer een nieuw staaltje techniek geïntroduceerd: een volledig geïntegreerde houder voor fietscomputers, die voor verbeterde aerodynamica moet zorgen.

Op de fiets van Fabio Jakobsen is een op maat gemaakte houder voor een fietscomputer te zien, die 3D geprint lijkt te zijn. Dat zorgt ervoor dat de fietscomputer naadloos aansluit op het stuur, wat zou moeten zorgen voor verbeterde aerodynamica. Het lijkt erop dat dat speciaal voor de vandaag verwachtte sprint is, want tijdens eerdere etappes reed Jakobsen met zijn Wahoo ELEMNT BOLT bevestigd op een ‘gewone’ out front mount.

foto: Joris Knapen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.