Ekoï lanceert thermoregulatievest voor indoor trainen
foto's: Ekoï
woensdag 8 februari 2023 om 12:27

Ekoï lanceert thermoregulatievest voor indoor trainen

Materiaalzone Ekoï heeft een speciaal kledingstuk gelanceerd dat moet helpen om lichaamstemperatuur tijdens indoor trainen op peil te houden. Het Ekoï Refresh-vest is een gilet voorzien van verschillende ventilatoren, die voor afkoeling van de gebruiker moeten zorgen.

Indoor trainen heeft de voorbije jaren een vlucht genomen. Dat herkent ook Ekoï, die met hun nieuwste product de indoor fietser wil helpen zich te wapenen tegen de hitte die er vaak bij komt kijken. Het Ekoï Refresh-vest moet ervoor zorgen dat zowel huid- als kerntemperatuur niet te veel stijgt tijdens indoor trainen.

Dat doet Ekoï middels een viertal ventilatoren die in het gilet verwerkt zitten, die voor windcirculatie rond het bovenlichaam moeten zorgen. Hierdoor moet de gebruiker af worden gekoeld zodra hij begint te zweten. Om te zorgen dat de luchtcirculatie goed functioneert, is de buitenlaag van het gilet winddicht. Aan de binnenzijde is het vest voorzien van het ademende ‘Dryarn’, wat transpiratie moet afvoeren. Het gilet heeft een ingebouwde accu voor de vier ventilatoren, met een levensduur van twee uur.

Om te valideren dat het Refresh-vest daadwerkelijk zorgt voor afkoeling heeft Ekoï het Technosport-centrum in Marseille een wetenschappelijke studie laten uitvoeren. Daaruit bleek volgens Ekoï dat het gilet zorgt voor zowel een verlaging van de kerntemperatuur als voor een verlaging van de temperatuur aan het huidoppervlak.

Thermisch beeld aan het einde van een test met een fietser die het Ekoï Refresh-vest gebruikte (links), tegenover iemand die het vest niet droeg (rechts).

Het Ekoï Refresh-vest is voor €299,99,- beschikbaar via de website van Ekoï.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.