ERE Research introduceert tubeless collectie ProClose

woensdag 14 september 2022 om 16:05
ERE Research introduceert tubeless collectie ProClose

foto's: ERE Research

ERE research heeft een nieuwe tubeless collectie geïntroduceerd: ProClose. De collectie bestaat uit een milieuvriendelijke sealant, velglint en tubeless ventielen.

De nieuwe ProClose sealant is ontwikkelt met gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid in gedachten. Zo bevat het geen ammoniak en is het compleet biologisch afbreekbaar. Tevens bevat de sealant geen latex, waardoor het allergievrij is. Er is gebruik gemaakt van niet-giftige vluchtige stoffen, waardoor het dichtmiddel langer houdbaar is, tot 3 maanden in de band.

De Sealant is beschikbaar in verschillende formaten flessen, die zijn voorzien van een speciale vuldop. Tevens wordt een ventielkernverwijderaar meegeleverd. Hierdoor heb je geen extra gereedschap meer nodig om je banden met sealant te vullen.

Naast sealant biedt Ere nu ook een velglint aan om wielen tubeless ready te maken. Deze ProClose Rim Tape is het velglint wat ze zelf ook gebruiken om hun wielen tubeless ready te leveren. Het velglint is iets breder gemaakt om complete luchtafdichting te krijgen en is beschikbaar in 21, 23 en 25 millimeter velgen. Eén rol bevat 10 meter velglint, waarmee je vier velgen kan tapen of twee wielen van een dubbele laag kan voorzien.

Tot slot heeft Ere ook CNC gefreesde tubeless ventielen aan hun assortiment toegevoegd: de ProClose Tubeless Valves. Door een gekarteld randje op het buitenste ventieldopje is de ventielkern makkelijk te verwijderen. De ventielen zijn in drie verschillende maten beschikbaar voor verschillende velgdieptes: 40, 50 en 60 millimeter.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.