ROUVY voegt parcours van de Ronde van Zwitserland toe aan trainingsapplicatie
foto: ROUVY
vrijdag 7 juni 2024 om 08:23

ROUVY voegt parcours van de Ronde van Zwitserland toe aan trainingsapplicatie

ROUVY introduceert de parcoursen van vijf etappes uit de Ronde van Zwitserland in hun indoor-fietsapp. Aan de etappes zijn tussen 27 mei en 23 juni uitdagingen gekoppeld waarbij virtuele prijzen te verdienen zijn. Bovendien kan je in de app gebruik maken van de virtuele Trek Speed Concept bike vanwege de samenwerking tussen het online programma en Lidl-Trek.

Tussen 9 en 16 juni verplaatst een groot deel van het Tour de France peloton zich naar Centraal Europa voor een laatste test tijdens de Ronde van Zwitserland. Naast het kijken naar de etappes, is het ook mogelijk om zelf af te zien op het parcours van de rittenkoers. Nee, daarvoor hoef je niet naar Zwitserland af te reizen. Je kunt namelijk vijf etappes uit het parcours van de achtdaagse koers virtueel rijden via ROUVY.

foto: ROUVY

Tussen 27 mei en 23 juni zijn er met uitdagingen virtuele prijzen te verdienen door te presteren op het parcours van de Ronde van Zwitserland. De vijf fietsroutes blijven ook buiten deze periode beschikbaar. Het gaat om de openingsproloog, de tweede en derde etappes op heuvelachtig terrein, de bergrit met aankomst bergop op dag vijf en de afsluitende klimtijdrit. Gelijktijdig met de parcoursupdate wordt vanwege de samenwerking met Lidl-Trek ook de virtuele Trek Speed Concept bike geïntroduceerd.

De Ronde van Zwitserland is met onder andere vijf bergetappes – inclusief de klimtijdrit op de slotdag – zonder twijfel een zware generale repetitie in aanloop naar de Tour de France te noemen. De winnaar van de hoog aangeschreven rittenkoers wordt de opvolger van Mattias Skjelmose. De Deen van Lidl-Trek won vorig jaar een ronde, die werd overschaduwd door het overlijden van Gino Mäder na een verschrikkelijke valpartij in de afdaling van de Albulapass, in de vijfde rit naar La Punt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.