Felt toont twee prototypes op Eurobike
foto: Ties Wijntjes/WielerFlits
donderdag 22 juni 2023 om 09:00

Felt toont twee prototypes op Eurobike

Materiaalzone Felt heeft op Eurobike een tweetal nieuwe fietsen laten zien. Alhoewel de ontwikkeling nog niet afgerond is en de fietsen pas in 2024 op de markt komen, toonde de Amerikaanse fietsenproducent prototypes van de Felt FR en Felt VR.

De FR is het lichtgewicht model van Felt, welke vooral gericht is op klimmen, koersen en een combinatie van de twee. Zoals de laatste jaren bij veel lichtgewicht fietsen het geval is, is er niet enkel op laag gewicht gericht, maar ook op de aerodynamica. Zodoende heeft Felt de kabelintegratie rondom de cockpit verbeterd en zijn enkele buisvormen gewijzigd voor verbeterde aerodynamica, zonder daarbij gewicht toe te voegen. In het kader van gebruiksgemak is wel gekozen voor een losse stuur-stuurpen combinatie ten faveure van een one-piece cockpit.

Het prototype van de Felt FR – foto: Ties Wijntjes/WielerFlits

De nieuwe FR moet zelfs lichter worden dan zijn voorganger. Het frame gaat in twee versies uitgebracht worden. Het eerste model is de Advanced, die ±950 gram gaat wegen en in maart van het nieuwe jaar beschikbaar moet zijn. Het tweede model, de Ultimate, moet 700 à 750 gram gaan wegen. Over dat laatste vertrouwde een vertegenwoordiger van Felt ons toe dat het een flinke uitdaging is, waardoor ze verwachten dit model pas later te introduceren, in juni 2024.

VR endurance fiets
Het tweede prototype wat Felt heeft getoond is de VR, wat nu te boek staat als hun endurance model. De nieuwe fiets kan gerust onder de ‘all-road’ trend geschaard worden, gezien hij zo is ontwikkeld dat hij ook als gravelfiets inzetbaar is. Het nieuwe model heeft enkele van de aerodynamische verbeteringen die ook in de FR zijn verwerkt, maar ook enkele karakteristieken van Felt’s Breed gravelbike.

Het prototype van de Felt VR – foto: Ties Wijntjes/WielerFlits

Zo is de nieuwe VR voorzien van een kunststof ring waarin de zadelpen wordt geplaatst, die voor extra rijcomfort moet zorgen door vibraties van de zadelpen te verminderen. Deze ring kan ook worden verwijderd, waardoor dikkere zadelpennen of een dropper post gemonteerd kunnen worden. De fiets biedt ruimte aan banden met een breedte tot 38 millimeter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.